Knežević: Stabilizovano snabdijevanje strujom, nema razloga za peticiju

07.10.2020. 15:29
0
IZVOR: SRNA

Upravnik elektrodistributivne Radne jedinice Sokolac Srđan Knežević izjavio je danas da je od 9. septembra na području te opštine došlo do stabilizovanja stanja u snabdijevanju električnom energijom, posebno na 10-kilovoltnom dalekovodu “Unis”, na kome su tokom avgusta, prema podacima iz “Elektroprenosa”, bila 24 ispada.

Knežević je izjavio da od 12. septembra, kada je otklonjen problem na tom dalekovodu, nije bilo nijednog ispada, te da je za rekonstrukciju dijela ovog dalekovoda od Sokoca do Podromanije, “Elektrodistribucija” Pale uložila 10.000 KM.

Knežević tvrdi i da u Sokocu nije bilo prekida u elektrosnabdijevanju, te da nema razloga za potpisivanje peticije “Za normalno snabdijevanje potrošača električnom energijom”, koju je organizovao Opštinski odbor SDS-a.

On je ocijenio da je odlazak aktivista SDS-a od kuće do kuće politički marketing i prijevremena predizborna kampanja

Knežević smatra da se problemi oko snabdijevanja potrošača električnom energijom na području opštine Sokolac, nagomilani godinama, ne mogu rješavati proizvoljnim izjavama preko društvenih mreža i pojedinih medija, već poslovnim razgovorima sa predstavnicima paljanske “Elektrodistribucije”, u okviru koje djeluje i Radna jedinica Sokolac.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je da problem kvalitetnog i redovnog snabdijevanja električnom energijom u ovoj lokalnoj zajednici traje već duže vrijeme.

On je rekao da je peticiju o “normalnom snabdijevanju” potrošača strujom u ovoj lokalnoj zajednici potpisalo 95 odsto domaćinstava i negira da je “peticija” dio političkog marketinga, tvrdeći da se lokalna zajednica ovim pitanjem bavila sve vrijeme.

- Mi ćemo istrajati na ovome, ne bude li riješeno onda ćemo ići u građansku neposlušnost -  rekao je Bjelica.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika
Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija O...
Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    18h 38m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    9h 36m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    18h 2m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    16h 17m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    17h 56m
    0