Književno veče Boška Milosavljevića u Han Pijesku

22.11.2023. 12:51
0
IZVOR: katera.news

Dom kulture u Han Pijesku u petak i subotu, 24. i 25. novembra, ugostiće profesora Boška Milosavljevića.

U petak, Milosavljević će posjetioce upoznati sa životom i djelom sjajnog rumunskog književnika Virgila Georgija i govoriće o tri njegova romana prevedena na srpski jezik, sa akcentom na roman ,,Od 25. časa do vječnosti''.

U subotu, profesor Milosavljević predstaviće nam svoja tri autorska dokumentarna filma, ,,Kolevka'',o životu i sudbini Cara Dušana, ,,Učitelj iz Drimkola'', o životu i umjetnosti Anđelka Krstića, zaboravljenog srpskog književnika i rodoljuba i ,,Seobe se nastavljaju večno'', film koji prikazuje bogat srpski kulturni legat, zadužbine, spomenike i muzeje koji se danas nalaze u Budimpešti i Sentandreji).

Boško Milosavljević je profesor književnosti, živi u Beogradu i radi u Zemunskoj gimnaziji, autor je više dokumentarnih  filmova.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Han Pijesku predstavljene knjige kojima se brani srpsko kulturno i duhovno nasljeđe U Han Pijesku predstavljene knjige kojima se brani srpsko kulturno i duhovno nasljeđe
Promocija knjiga Branislava Stankovića i Aleksandre Ninković Tešić u Han Pijesku Promocija knjiga Branislava Stankovića i Aleksandre Ninković Tešić u Han Pijesku
Sedmi planinarski slet u Han Pijesku okupio oko 200 planinara (VIDEO) Sedmi planinarski slet u Han Pijesku okupio oko 200 planinara (VIDEO)
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    20h 44m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    18h 46m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    17h 39m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    17h 44m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    16h 47m
    1