Ko protestvuje danas u Parku „Mladen Stojanović“?

26.12.2019. 10:56
0
IZVOR: Katera

Poslanici Narodne skupštine Draško Stanivuković (PDP), Jelena Trivić (PDP) i Nebojša Vukanović (SDS) pozvali su građane Republike Srpske danas na proteste, u banjalučkom Parku “Mladen Stojanović”.

Oni su banjalučkoj Policijskoj stanici Centar predali zahtjev za održavanje protesta građana, zbog, kako navode, incidenta na posebnoj sjednici parlamenta Srpske.

Stanivuković je rekao da neće odustati i da će nastaviti borbu, jer se, kaže, ne boji ni ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača.

Dodaje i da ima ljekarski nalaz kao dokaz za tužbu protiv Lukača, koji je, kaže, “zavrnuo ruke” i poslanici PDP-a Jeleni Trivić koja mu se suprotstavila.

Naveo je i da mu je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u skupštinskom restoranu psovao majku, vrijeđao ga te imao namjeru nasrnuti na njega, o čemu ima i video-snimak.

-Osjećam se kao pobjednik, iako sam dobio udarac, jer ga nisam vratio - istakao je Stanivuković.

Stanivuković je rekao da će organizovati i protest u Bijeljini, a u znak protivljenja Programu reformi.

I poslanica PDP-a u Narodnoj skupštini Jelena Trivić je rekla da nema opravdanja za Lukačevo ponašanje u Narodnoj skupštini.

 -Fizičko nasilje je po prvi put viđeno u parlamentu i s tim treba da se stane - rekla je Trivićeva i dodala da su zbog svega bili onemogućeni da kažu svoj stav o Programu reformi i o tome će govoriti u banjalučkom parku danas.

Opozicionari traže ostavku ili smjenu Dragana Lukača.

Podsjećamo, na istom mjestu (park) i u isto vrijeme, skup su najavili pod nazivom “Za Republiku Srpsku” i Udruženje „Veterana odbrambeno-otadžbinskog rata“.

Portal Gerila.info je u posjedu viber prepiske jedne od grupa gdje se okupljaju SNSD članovi gdje se jasno vidi da iza kontramitinga stoji izričito SNSD.

Skup će navodno organizovati udruženja veterana RS na parkingu restorana Lanako, a kojem će prisustvovati i Milorad Dodik.

Goran Rogić, predsjedavajući Predsjedništva BORS-a je kratko odgovorio da BORS ne učestvuje u organizaciji ovog događaja.

U obavještenju je navedeno da oni zastupaju interese demobilisanih pripadnika VRS, Republike Srpske i njenog naroda, a ne bilo čije druge, pogotovo ne onih koju su “odavno izgubili bilo kakvo poštovanje i osjećaj prema navedenim interesima.”

Još se naglašava da oni uporno pokušavaju pravnim i demokratskim sredstvima vratiti dostojanstvo navedenim kategorijama, ali da im je strpljenje pri kraju te da će, ukoliko u vrlo kratkom periodu ne vide da organi vlasti ispunjavaju njihove zahtjeve, organizovati masovne i ozbiljne proteste koji će potrajati sve do ispunjavanja njihovih zahtjeva.

-U državi koju smo stvorili mi i narod imamo pravo na dostojanstven život, a nemaju samo predstavnici vlasti, pogotovo ne oni koji nisu dali nikakakav doprinos u stvaranju Republike Srpske- stoji na kraju obavještenja.

Povodom današnjeg kontramitinga, najavljenog za 18:00 časova, na parkingu kod parka “Mladen Stojanović” u Banjaluci, obavještenjem za javnost oglasilo se Udruženja „Veterani odbrambeno otadžbinskog rata Republike Srpske“, u kome su naveli da ne podržavaju ni jednu političku partiju, ali ni pojedince iz boračkih udruženja koji su, kako se naglašava “spremniji da izađu na ulicu zbog ugroženosti položaja njihovih finansijera, nego zbog katastrofalno lošeg položaja svojih članova i demobilisanih pripadnika VRS, kao i cijelog naroda i sve lošijeg stanja u Republici Srpskoj”.

-Obavještavamo sve članove Udruženja „Veterani odbrambeno otadžbinskog rata Republike Srpske“ da naši članovi neće učestvovati na najavljenom kontramitingu, od kojeg se ograđujemo- objavio je na FB profilu predsjednik ovog udruženja Risto Jeftić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Teška saobraćajka u Banjaluci, dvije osobe prevezene na UKC Teška saobraćajka u Banjaluci, dvije osobe prevezene na UKC
Dio mještana ponovo protestovao protiv izgradnje deponije u Kozjoj Luci Dio mještana ponovo protestovao protiv izgradnje deponije u Kozjoj Luci
Učenici Srednje muzičke škole iz Istočne Ilidže uspješni u Banjaluci (FOTO) Učenici Srednje muzičke škole iz Istočne Ilidže uspješni u Banjaluci (FOTO)
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    14h 5m
    9
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    14h 19m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    14h 11m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    16h 36m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    5h 0m
    0