Kod poreskih inspektora pronađena veća količina novca i dokumentacija

07.12.2023. 12:43
0
IZVOR: glassrpske.com

U pretresu u okviru policijske akcije “Afrodita”, tokom koje su uhapšena tri poreska inspektora, pronađena je i oduzeta veća količina novca, mobilni telefoni, poslovna dokumentacija i drugi predmeti koji će poslužiti u daljoj istrazi, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Inspektori Poreske uprave Republike Srpske I.G, D.T. i S.D.M. koji su uhapšeni juče u Banjaluci, sprovedeni su jutros u Republičko javno tužilaštvo.

Protiv ovih lica podnesen je izvještaj o učinjenim krivičnim djelima primanje mita i trgovina uticajem.

Poreska uprava Republike Srpske saopštila je juče da podržava sve aktivnosti policije i tužilaštva koje imaju za cilj suzbijanje korupcije i kriminala, te će po dobijanju kompletnih i zvaničnih informacija o hapšenju tri inspektora biti odlučeno i o pokretanju disciplinskog postupka protiv njih.

Iz Poreske uprave su poručili da aktivno sarađuju sa MUP-om Republike Srpske u vezi sa hapšenjem tri inspektora Područnog centra Banjaluka.

– Aktivno sarađujemo sa MUP-om Srpske, a po nalogu Tužilaštva Srpske, te dostavljamo potrebne informacije u vezi rada pomenuta tri službenika, za koje se osnovano sumnja da su izvršili krivična djela – navodi se u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Otkriva imena uhapšenih inspektora Poreske uprave Srpske Otkriva imena uhapšenih inspektora Poreske uprave Srpske
U ratama vraćaju dug težak 374,66 miliona U ratama vraćaju dug težak 374,66 miliona
Pretresi i hapšenja na području Istočnog Sarajeva, Banjaluke i Zvornika Pretresi i hapšenja na području Istočnog Sarajeva, Banjaluke i Zvornika
Najčitanije
 • Licu nanesene teške tjelesne povrede u Istočnom Novom Sarajevu
  23h 47m
  10
 • Bager udario biciklistu, čovjek stradao na mjestu
  19h 5m
  0
 • MUP Srpske uvodi novu praksu za plaćanje kazni
  17h 52m
  0
 • Krao po plažama u Budvi, pao u policijskoj zasjedi
  14h 2m
  0
 • Uhapšeno sedam osoba, zaplijenjeno oko 20 kilograma marihuane
  16h 56m
  0