Koje dokumente treba da donesu borci za jedinstven borački dodatak

11.09.2023. 13:32
0
IZVOR: nezavisne.com

Borci iz Srpske, da bi ostvarili jedinstveni borački dodatak, potrebno je da u sjedište opštine ili grada donesu samo kopiju lične karte i kopiju tekućeg računa.

To je za "Nezavisne novine" ispričao jedan od zaposlenih, koji radi na ovim poslovima.

- Da bi podnijeli zahtjev za borački dodatak, potrebno je da donesu kopiju lične karte, ali i kopiju tekućeg računa ako žele da im dodatak ide na tekući račun. Sve ostalo postoji u spisu i nema potrebe da išta više kopiraju - rekao je sagovornik "Nezavisnih novina".

Međutim, zvali smo još nekoliko lokalnih zajednica u Srpskoj, te se raspitivali o tome šta treba da borci donesu od dokumenata, ali nam je rečeno da proces podnošenja zahtjeva još nije počeo (iako su iz Vlade Srpske najavili da počinje danas).

- Trenutno još ne znamo ni mi, još ništa službeno nismo dobili. Samo smo čuli kao i svi ostali, iz medija, da će to pravo biti priznato i da će se zahtjevi podnositi. Možda da nazovete za desetak dana - rečeno nam je u jednoj opštini, a u drugoj lokalnoj zajednici su nam rekli da "nazovemo za tri-četiri dana"

Iz nadležnog odjeljenja u Gradskoj upravi Doboj rekli su nam da se zahtjevi već danas mogu predati.

- Zahtjevi se predaju u Matičnom uredu, a potrebno je da borci donesu ličnu kartu, odnosno kopiju i postoji zahtjev koji se uzme na šalteru i to je to. Zahtjevi se zaprimaju, ali nam još zvanične instrukcije nisu stigle - rečeno je za "Nezavisne" novine u dobojskoj Gradskoj upravi.

Komentari 0
Povezane vijesti
Podneseno oko 6.000 zahtjeva za jedinstven mjesečni borački dodatak Podneseno oko 6.000 zahtjeva za jedinstven mjesečni borački dodatak
Dio boraca i dalje čeka jedinstveni mjesečni dodatak Dio boraca i dalje čeka jedinstveni mjesečni dodatak
Višković: Naredne godine više para za boračke kategorije Višković: Naredne godine više para za boračke kategorije
Najčitanije
 • Bitka za Rogaticu - Jedna od najvećih bitki četnika protiv Nijemaca i ustaša (VIDEO)
  17h 32m
  13
 • Punjene tikvice
  17h 5m
  0
 • Preminula jednogodišnja beba nakon što je otac zaboravio u automobilu
  17h 25m
  0
 • Pad sistema i u BiH
  15h 46m
  1
 • Lukić: Nema većeg sevapa nego nahraniti gladnog (VIDEO)
  8h 13m
  12