Koji je najskuplji, a koji najjeftiniji automobil na Sajmu u Beogradu

21.03.2024. 21:23
0
IZVOR: nezavisne.com

Na Sajmu automobila u Beogradu, razlika između najskupljeg i najjeftinijeg automobila nas je navela na razmišljanje o trenutnom stanju i trendovima u automobilskoj industriji.

Sa jedne strane, imamo „Mercedes-Maybah GLS 600 4Matik“,luksuznu zvijer sa cijenom od 273.265 evra, koja dominira svojom pojavom na Mercedesovom štandu. Sa druge strane, stoji skromni „Fiat Panda“, najjeftiniji učesnik sajma, čija cijena od 12.950 evra čini pristupačan izbor za široki spektar kupaca.

„Mercedes-Maybah GLS 600 4Matik“ predstavlja apsolutni vrh luksuza i inženjerskog majstorstva u automobilskoj industriji. Lansiran prvi put 2019. godine, ovaj model je doživio redizajn prošle godine, donoseći unapređenja koja su podigla već visoke standarde luksuza, performansi i komfora. Ovaj model ne samo da simbolizuje status i prestiž, već i tehnološku superiornost kroz napredne sisteme za vožnju, ekstravagantni enterijer i moćan motor.

Na suprotnom kraju, „Fiat Panda 1.0 BSG Hibrid“ sa 70 konjskih snaga predstavlja simbol pristupačnosti i praktičnosti. Ovaj model, koji je privukao pažnju kao najjeftiniji na sajmu, ilustruje kako automobil ne mora biti skup da bi bio efikasan, ekonomičan i funkcionalan. Fiat Panda je dizajniran da odgovori na potrebe gradskih vozača, nudeći niske troškove održavanja, manuelni mjenjač i dobru potrošnju goriva, čineći ga idealnim izborom za one sa ograničenijim budžetom.

Razlika u cijeni između ovih dva modela, koja iznosi više od 260.000 evra, reflektuje ne samo razliku u ciljnoj publici i namjeni vozila, već i u pristupu automobilskog sektora različitim segmentima tržišta.

Dok „Mercedes-Maybah GLS 600 4Matik“ predstavlja vrhunac što autoindustrija može da ponudi u smislu luksuza i tehnologije, „Fiat Panda“ pokazuje kako se i sa znatno manje sredstava može doći do vozila koje zadovoljava osnovne potrebe mobilnosti.

Ova kontrastna poređenja na Sajmu automobila u Beogradu naglašavaju raznolikost ponude u automobilskoj industriji, pokazujući da tržište ima mnogo toga da ponudi, bez obzira na dubinu džepa kupaca, prenosi Telegraf.

Bilo da je riječ o najvišem segmentu luksuza ili o ekonomičnim rješenjima za gradsku vožnju, izbor je širok, a odluka zavisi od individualnih prioriteta, želja i mogućnosti kupaca.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mladić izboden nožem u parku! Mladić izboden nožem u parku!
Prekinuta "Gimnazijada": Učenik pretukao profesora Prekinuta "Gimnazijada": Učenik pretukao profesora
Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu
Najčitanije
 • Majevičko ratište 1992-1995. godine
  10h 30m
  0
 • Poznato stanje dječaka koji je upucan dok se igrao u parku
  9h 4m
  2
 • Dječak (10) pogođen iz vazdušne puške u parku
  23h 44m
  0
 • Šehovac: Istražiti koliko je živih čija su imena uklesana u Potočarima
  7h 38m
  17
 • Vozač iz BiH pod dejstvom kokaina vozio bez vozačke dozvole
  23h 36m
  1