Који је најскупљи, а који најјефтинији аутомобил на Сајму у Београду

21.03.2024. 21:23
0
ИЗВОР: nezavisne.com

На Сајму аутомобила у Београду, разлика између најскупљег и најјефтинијег аутомобила нас је навела на размишљање о тренутном стању и трендовима у аутомобилској индустрији.

Са једне стране, имамо „Mercedes-Maybah GLS 600 4Matik“,луксузну звијер са цијеном од 273.265 евра, која доминира својом појавом на Мерцедесовом штанду. Са друге стране, стоји скромни „Fiat Panda“, најјефтинији учесник сајма, чија цијена од 12.950 евра чини приступачан избор за широки спектар купаца.

„Mercedes-Maybah GLS 600 4Matik“ представља апсолутни врх луксуза и инжењерског мајсторства у аутомобилској индустрији. Лансиран први пут 2019. године, овај модел је доживио редизајн прошле године, доносећи унапређења која су подигла већ високе стандарде луксуза, перформанси и комфора. Овај модел не само да симболизује статус и престиж, већ и технолошку супериорност кроз напредне системе за вожњу, екстравагантни ентеријер и моћан мотор.

На супротном крају, „Fiat Panda 1.0 BSG Hibrid“ са 70 коњских снага представља симбол приступачности и практичности. Овај модел, који је привукао пажњу као најјефтинији на сајму, илуструје како аутомобил не мора бити скуп да би био ефикасан, економичан и функционалан. Фиат Панда је дизајниран да одговори на потребе градских возача, нудећи ниске трошкове одржавања, мануелни мјењач и добру потрошњу горива, чинећи га идеалним избором за оне са ограниченијим буџетом.

Разлика у цијени између ових два модела, која износи више од 260.000 евра, рефлектује не само разлику у циљној публици и намјени возила, већ и у приступу аутомобилског сектора различитим сегментима тржишта.

Док „Mercedes-Maybah GLS 600 4Matik“ представља врхунац што аутоиндустрија може да понуди у смислу луксуза и технологије, „Fiat Panda“ показује како се и са знатно мање средстава може доћи до возила које задовољава основне потребе мобилности.

Ова контрастна поређења на Сајму аутомобила у Београду наглашавају разноликост понуде у аутомобилској индустрији, показујући да тржиште има много тога да понуди, без обзира на дубину џепа купаца, преноси Телеграф.

Било да је ријеч о највишем сегменту луксуза или о економичним рјешењима за градску вожњу, избор је широк, а одлука зависи од индивидуалних приоритета, жеља и могућности купаца.

Коментари 0
Повезане вијести
Брат министра БиХ Војина Мијатовића насмрт претучен у Београду Брат министра БиХ Војина Мијатовића насмрт претучен у Београду
Младић избоден ножем у парку! Младић избоден ножем у парку!
Прекинута "Гимназијада": Ученик претукао професора Прекинута "Гимназијада": Ученик претукао професора
Најчитаније
 • Ухапшен због крађе телефона у Дечанској улици
  11h 37m
  3
 • Осуђен на 12 година за убиство у Сокоцу
  7h 2m
  1
 • Лице из Пала пријављено полицији јер није испоручило резану грађу
  11h 28m
  0
 • Милутин Миланковић - Један од највећих свјетских умова
  12h 20m
  0
 • Пријети ли каменолом у Кијеву да блокира пут ка Херцеговини?
  2h 37m
  0