Kompanija M:tel donirala računarsku opremu Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu

14.03.2023. 12:59
0
IZVOR: katera.news

Predstavnici kompanije M:tel uručili su danas Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu računarsku opremu, koja se sastoji od deset savremenih računara.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Božidar Popović zahvalio se kompaniji M:tel i njenim predstavnicima na donaciji koja je, kako ističe, jako vrijedna za studente ovog fakulteta.

Popović je podsjetio da je ovaj fakultet prošle godine od kompanije M:tel dobio savremenu računarsku salu, za koju kaže da je najbolja u cijelom regionu.

- Pet mjeseci nakon što smo dobili računarsku salu, kompanija M:tel nam je donirala nove računare kako bi poboljšali uslove za rad svih studenata na Elektrotehničkom fakultetu – naveo je on.

Popović je naglasio da je veoma srećan što je M:tel odabrao Elektrotehnički fakultet za saradnju, koja nudi velike pogodnosti za studente Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

- Osim što je M:tel lider na polju telekomunikacija na području Republike Srpske, BiH i regiona, naši studenti imaju mogućnost da pored stipendiranja, po završetku studiranja, dobiju posao u M:tel-u zahvaljajući znanju koje su stekli na ovom fakultetu – rekao je Popović.

Slika

Foto: katera.news

Milan Aleksijević, izvršni direktor za tehniku kompanije M:tel, istakao je da je današnja donacija računara potvrda dugoročne saradnje, koja će se, kako navodi, nastaviti i u budućnosti.

- Naša saradnja će se u narednom periodu samo produbljivati, prvenstveno kroz donacije, ali i naše m:stipendije za najbolje studente - rekao je on, te dodao da m:tel ostaje posvećen razvoju saradnje sa Elektrotehničkim fakultetom.

Slika

Foto: katera.news

Anja Bašević, student prve godine odsjeka Računarstvo i informatika na Elektrotehničkom fakultetu, iskazala je zadovoljsto dobijenom opremom jer, kako kaže, ona i njene kolege imaju mogućnost da rade u savremenoj učionici, sa savremenom opremom.

- Zahvaljujem se M:tel-u što nam je olakšao studiranje – zaključila je ona.

Komentari 0
Povezane vijesti
Održana prva panel-diskusija u okviru projekta „Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na Održana prva panel-diskusija u okviru projekta „Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na
M:tel na sajmu privrede: „Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana“ M:tel na sajmu privrede: „Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balk...
Prestižno priznanje Trivanovoj za promociju Banjaluke i Republike Srpske Prestižno priznanje Trivanovoj za promociju Banjaluke i Republike Srpske
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    16h 51m
    0
  • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
    20h 15m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    15h 44m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    7h 21m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    7h 2m
    0