Koncertom sastava "Katera" obilježen Dan Republike u Istočnom Sarajevu

10.01.2020. 08:43
0
IZVOR: SRNA

Koncert muzičkog sastava "Katera" održan je sinoć u Istočnom Novom Sarajevu povodom 9. januara - Dana Republike Srpske.
Koncert je održan na lokaciji budućeg trga "Srbija" u Istočnom Sarajevu, a organizator je opština Istočno Novo Sarajevo.

Riječ je o muzičkom sastavu osnovanom 2016. godine koji djeluje pri Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Istočnom Sarajevu.

Tokom koncerta izvedene su duhovne pjesme "Zvezda se zasja", "Vasilije Sveti", "Govori Gospode" i narodna pjesma "Vezak je vezla Djeva Marija".

Izvedene su i autorske pjesme "Katera", "Vest", "Rasti Zemljo", te sevdalinke "Savka Čemedžinka" - autorska, "Žute Dunje" i "Emina".

Publika u Istočnom Sarajevu mogla je da uživa i u etno, narodnim i tradicionalnim pjesmama poput "Marijo 'ćero", "Zasp'o Janko", "Mesečina", "Pod gorom se šetalo devojče", "Oj, javore, Oj, livado" i "Vrbica".

Osnivači sastava su jerej Vidak Vujadinović, profesor crkvene muzike i sveštenik u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog, te Peđa Hart, asistent na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Osim njih muzički sastav "Katera" čine "Luka Novosel" /harmonika/ i vokalni solisti Jovana Bojanić, Jelena Batak, Sara Matić i Jelena Vulić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere u Istočnom Novom Sarajevu Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere u Istočnom Novom Sarajevu
Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva
Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    12h 11m
    8
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    12h 25m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    14h 42m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    12h 17m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    4h 32m
    0