Konkurs za upis studenata 12. juna

21.02.2024. 17:08
1
IZVOR: srna.rs

Konkurs za upis studenata u akademskoj 2024/2025. godini na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu biće objavljen 12. juna, saopšteno je danas iz ove visokoškolske ustanove.

Konkurs će biti objavljen na internet stranici Univerziteta, kao i u dnevnim novinama.

Prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija na svim članicama Univerziteta počeće 24. juna i trajaće do 28. juna, dok su prijemni ispiti zakazani za 1. i 2. juli.

Ove godine, takođe, biće moguće elektronsko prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog ispita.

Prijava kandidata na prvi ciklus studija na sve fakultete/akademije, osim na Medicinski fakultet u Foči, moći će se izvršiti i elektronskim putem - https://estudent.ues.rs.ba u periodu od 24. do 29. juna i u drugom upisnom roku u periodu od 26. do 31. avgusta.

Svi kandidati koji uspješno polože prijemni ispit, te ostvare pravo upisa mogu se upisati od 8. do 12. jula.

Drugi upisni rok organizovaće članice Univerziteta u Istočnom Sarajevu koje u prvom roku ne upišu planirani broj studenata.

Konkurs za upis studenata u drugom roku biće objavljen 14. avgusta, dok će se prijave za polaganje prijemnih ispita moći predati od 26. do 30. avgusta.

Prijemni ispiti u drugom upisnom roku biće organizovan 2. septembra, dok je upis primljenih kandidata planiran od 9. do 13. septembra, navedeno je na zvaničnoj stranici Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu, pod imenom Univerzitet u Sarajevu Republike Srpske, osnovan je 14. septembra 1992. godine odlukom Narodne skupštine Republike Srpske.

Univerzitetu u Sarajevu Republike Srpske je 1992. godine naziv izmijenjen u Univerzitet u Srpskom Sarajevu koji nosi sve do 2006. godine.

U skladu sa Bolonjskim procesom, čija je primjena počela 2006. godine, Univerzitet je preimenovan u Univerzitet u Istočnom Sarajevu i od akademske 2007/08. godine predstavlja integrisani univerzitet sa statusom pravnog lica i u svom sastavu ima 17 organizacionih jedinica – 15 fakulteta i dvije akademije koji su smješteni u 10 gradova.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Focak 21.02.2024. 18:12
    Nesta smo poranili sa pripremama za konurse.
    Izgleda da Univerzitet vidi jedino spas u studentima iz Azijskih zemalja.
    Bas ce biti interesantno sa crncugama studirati.
    U Focu nisu bas zadovljni Moglcima.
Povezane vijesti
Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu univerziteta u BIH prema izvještaju SCImago Institutions Rankings Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu univerziteta u BIH prema izvještaju SCImag...
Veliko interesovanje srednjoškolaca istočne i Stare Hercegovine Veliko interesovanje srednjoškolaca istočne i Stare Hercegovine
Svetosavsko takmičenje mladih matematičara u Palama Svetosavsko takmičenje mladih matematičara u Palama
Najčitanije
  • Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
    23h 8m
    0
  • Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
    17h 45m
    27
  • Premješteni posmrtni ostaci Bate Živojinovića iz Aleje zaslužnih građana
    22h 10m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    4h 45m
    0
  • Podijeljeno 195 paketa za socijalno ugrožene stanovnike Istočne Ilidže
    19h 31m
    1