Košarkašice Srbije ubjedljive protiv Koreje

19.09.2022. 19:29
0
IZVOR: tanjug.rs

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je danas selekciju Južne Koreje 103:57 (17:17, 24:16, 38:18, 24:8) u prijateljskom meču odigranom u Sidneju.

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Dragana Stanković sa 14 poena, dok je Saša Čađo ubacila 13. U reprezentaciji Južne Koreje najbolja je Liseu Kang sa 15 poena.

Ovo je bio posljednji pripremni meč naše selekcije uoči početka Svjetskog prvenstva. Naša selekcija prvi meč na SP igra u četvrtak protiv Kanade u pet sati po srednjeevropskom vremenu.

Naše košarkašice imale su priliku prvog dana boravka u Sidneju da se druže sa članovima mnogobrojne srpske zajednice u Australiji, saopštio je Košarkaški savez Srbije (KS S).

Ambasador Srbije u Australiji Rade Stefanović istakao je veliko zadovoljstvo što će jedna reprezentativna selekcija iz Srbije nastupiti na SP. On je dodao da će Srbi iz Australije imati priliku da uživo posmatraju i navijaju za svoj nacionalni tim.

Selektorka Srbije Marina Maljković je naglasila da će reprezentativkama biti velika čast što će imati brojne navijače na tribinama u Sidneju, dok je sa druge strane svijesna koliko srpskoj zajednici znače ovakvi susreti i druženja sa reprezentativnim selekcijama.

Organizatori SP i predstavnici FIBA-e su na Bondaj plaži promovisali takmičenje, a glavne zvezde su bile četiri košarkašice - Loren Džekson iz Australije, Ema Meseman iz Belgije, Amerikanka Eriel Etkins i Ivana Raca iz Srbije.

- Stigli smo u Australiju posle dugog puta. Atmosfera u ekipi je veoma dobra, iako se još prilagođavamo na veliku vremensku razliku. Jedva čekamo da počne SP. Oduvek sam želela da dođem u Australiju i drago mi je što sam stigla sa reprezentacijom. To je velika čast za mene. Prva stvar koju mogu u Sidneju da vidim je poznata Bondaj plaža i mogu reći da sam oduševljena - izjavila je Raca.

Komentari 0
Povezane vijesti
Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora
Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere
U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić
Najčitanije
  • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    7h 40m
    0
  • Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina
    4h 51m
    3
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    20h 37m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    18h 59m
    0
  • U ponedjeljak obilježavanje Dana odbrane Ilidže
    21h 13m
    3