Košarkaški klub Slavija pokazatelj kako se treba raditi sa djecom

10.08.2021. 14:45
0
IZVOR: sportdc.net

Košarkaški klub Slavija iz Istočnog Sarajeva svojim djelovanjem pokazuje kako se treba raditi sa omladinskim pogonom i kako klub treba držati na zdravim nogama.

Seniorski pogon Slavije čine, u najvećoj mjeri, momci potekli iz omladinskog pogona kluba, a primarni cilj "sokolova" sve ove godine, je da iz sopstvene baze traže prvotimce. Na krilima svojih igrača, uz tek po nekog košarkaša sa strane, koji se opet izvrsno uklope u novu sredinu i prije svega nastave da žive u Istočnom Sarajevu. Slavija je ušla u plej-of Prve lige Republike Srpske, koji i nisu očekivali, a nije tajna da u Istočnom Sarajevu razmišljaju i o borbi za prvaka Republike Srpske i plasman u elitni rang bh. košarke, da li ove ili u nekoj od narednih godina, nije toliko ni bitno.

Slavija je klub koji na sve načine pokušava privući dječake da se bave košarkom, a poštenim odnosom prema radu, prema dječacima i njihovim roditeljima predstavljaju svijetli primjer kako se treba ophoditi prema djeci koja treniraju košarku.

KK Slavija organizuje zajednička druženja, nedavno je organizovan i 3x3 basket turnir za mlađe kategorije, a ono što najbolje pokazuje kako se klub odnosi prema djeci, jeste da često poklanjaju svojim omladincima besplatne nove patike, a 20 dječaka je već dobilo nove patike i u narednom periodu će ih biti još. 

Prošle godine su dresovi za sve članove kluba bili besplatni, a u narednim danima stiže još 100 dresova koji će besplatno biti podijeljeni klubovima.

U vrijeme kada su sportski klubovi pomalo zapostavili svoje baze i finansijski interes od skupljanja članarina stavljaju ispred interesa kluba i pravljenja igrača, KK Slavija predstavlja zaista lijep i rijedak primjer pravog sportskog kolektiva koji stoji na čvrstim temeljima i koji neće imati brigu za budućnost dok god se ovako radi.

Komentari 0
Povezane vijesti
Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“ Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“
Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora
Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere
Najčitanije
  • Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog
    20h 51m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    10h 47m
    0
  • Neradni dan u Srpskoj
    22h 38m
    0
  • Veliki uspjeh našeg tenisera Nikole Golijanina
    18h 18m
    0
  • Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope
    21h 38m
    0