Кошаркашки клуб Славија показатељ како се треба радити са дјецом

10.08.2021. 14:45
0
ИЗВОР: sportdc.net

Кошаркашки клуб Славија из Источног Сарајева својим дјеловањем показује како се треба радити са омладинским погоном и како клуб треба држати на здравим ногама.

Сениорски погон Славије чине, у највећој мјери, момци потекли из омладинског погона клуба, а примарни циљ "соколова" све ове године, је да из сопствене базе траже првотимце. На крилима својих играча, уз тек по неког кошаркаша са стране, који се опет изврсно уклопе у нову средину и прије свега наставе да живе у Источном Сарајеву. Славија је ушла у плеј-оф Прве лиге Републике Српске, који и нису очекивали, а није тајна да у Источном Сарајеву размишљају и о борби за првака Републике Српске и пласман у елитни ранг бх. кошарке, да ли ове или у некој од наредних година, није толико ни битно.

Славија је клуб који на све начине покушава привући дјечаке да се баве кошарком, а поштеним односом према раду, према дјечацима и њиховим родитељима представљају свијетли примјер како се треба опходити према дјеци која тренирају кошарку.

КК Славија организује заједничка дружења, недавно је организован и 3x3 баскет турнир за млађе категорије, а оно што најбоље показује како се клуб односи према дјеци, јесте да често поклањају својим омладинцима бесплатне нове патике, а 20 дјечака је већ добило нове патике и у наредном периоду ће их бити још. 

Прошле године су дресови за све чланове клуба били бесплатни, а у наредним данима стиже још 100 дресова који ће бесплатно бити подијељени клубовима.

У вријеме када су спортски клубови помало запоставили своје базе и финансијски интерес од скупљања чланарина стављају испред интереса клуба и прављења играча, КК Славија представља заиста лијеп и риједак примјер правог спортског колектива који стоји на чврстим темељима и који неће имати бригу за будућност док год се овако ради.

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    10h 54m
    8
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    13h 25m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    11h 8m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    11h 0m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    3h 15m
    0