Krulj na Otvorenom prvenstvu želi da postavi novi rekord u dizanju tegova

05.11.2019. 18:48
0
IZVOR: Katera

Aktuelni prvak Balkana u dizanju tegova (powerlifting) Goran Krulj iz Pala pokušaće da predstojećem Otvorenom prvenstvu Republike Srpske i Srbije obori rekord sa Balkanskog prvenstva, gdje je u disciplini bendž osvoji zlato podigavši 192,5 kilograma.

Krulj u izjavi za Kateru kaže da ga na predstojećem Otvorenom prvenstvu, koje se zbog tehničkih problema održava u Bijeljini, a ne u Novom Sadu kako je to ranije planirano, očekuje jaka konkurencija.

- Pokušaću da oborim aktuelni rekord koji sam ostvario na Balkanskom prvenstvu u aprilu ove godine. Očekujem jaku konkurenciju jer se radi o prvenstvu otvorenog tipa, gdje će učestvovati takmičari i iz drugih zemalja, osim Srbije i Republike Srpske - kaže Krulj.

Krulj će se na pomenutom prvenstvu takmičiti u predisciplini bendž, u kategoriji takmičara do 125 kilograma.

On se do sada može pohvaliti odličnim rezultatima na prethodno održanom Balkanskom prvenstvu u Bijeljini, gdje je osvojio zlatnu medalju, te na takmičenjima poput Otvorenog prvenstva BiH i Crne Gore, Svjetskog kupa, kao i titulom vice-šampiona svijeta, gdje je postavio najbolji rekord podigavši 195 kilograma i osvojivši srebro.

Komentari 0
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    11h 6m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    21h 24m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    21h 30m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    21h 28m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    9h 39m
    0