Kulić: Muzička akademija u Istočnom Sarajevu mijenja svijet na bolje (FOTO)

11.06.2022. 13:45
0
IZVOR: katera.news

Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu obilježila je Dan i krsnu slavu - Svetu mučenicu Teodosiju Tirsku.

U Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama služena je liturgija i obavljeno lomljenje slavskog kolača, a nakon toga je uprličena svečana akademija na kojoj su promovisani diplomirani i master studenti ove akademije.

Dekan Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu Maja Žuža izjavila je da je svečanost povodom obilježavanja 28 godina od osnivanja ove visokoškoleske ustanove počela koncertima studenata Muzičke akademije i Kamernog hora Smjera za crkvenu muziku i pojanje.

Kako ističe, na promociji studenata prvog i drugog ciklusa studija diplome će primiti osam mastera muzičke umjetnosti i 22 diplomirana muzičara prvog ciklusa studija.

Slika

Foto: katera.news

Muzička akademija tradicionalno dodjeljuje nagradu "Vojin Komadina" najboljim studentima sa prosjekom ocjena 10. Ove godine imamo šest takvih studenata – istakla je Žuža, dodajući da će biti uručeno i 10 pohvala studentima sa najvećim prosjecima.

-  Povelju Muzičke akademije, ove godine će biti uručena redovnoj profesorici magistru Danijeli Gazdić. Ona je zajedno sa studentima svojila desetine prestižnih nagrada od kojih je preko 20 prvih i laureatskih – istakla je Žuža.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić istakao je da je Muzička akademija jako važna za Univerzitet u Istočnom Sarajevu.

- Krsna slava je dio našeg identiteta i važno je da je obilježavamo. Posebna je čast što svake godine Svetu liturgiju služi Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom, a čini mi se da poslije njegove besjede postajemo bolji ljudi – rekao je Kulić.

Slika

Foto: katera.news

Kako ističe, profesori i studenti ove akademije bilježe izvanredne rezultate na domaćim i svjetskim takmičenjima.

- Pored toga, Muziča akademija daje novu dimenziju Univerzitetu, Gradu Istočno Sarajevo i Repubici Srpskoj jer mijenja svijet na bolje – rekao je Kulić.

Vehbija Hodžić, student treće godine Smjera za harmoniku u klasi magistrice Danijele Gazdić, i dobitnik pohvale, istakao je da je ova akademija najbolji izbor zbog kvalitetog i priznatog kadra koji studentima pruža najbolje obrazovanje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Svečana akademija povodom Đurđevdana u Istočnoj Ilidži Svečana akademija povodom Đurđevdana u Istočnoj Ilidži
Obilježen Dan i krsna slava Pravnog fakulteta Obilježen Dan i krsna slava Pravnog fakulteta
Sutra krsna slava i Dan Pravnog fakulteta u Palama Sutra krsna slava i Dan Pravnog fakulteta u Palama
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    22h 16m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    21h 0m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    15h 45m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    12h 44m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    12h 50m
    0