Кулић: Музичка академија у Источном Сарајеву мијења свијет на боље (ФОТО)

11.06.2022. 13:45
0
ИЗВОР: katera.news

Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву обиљежила је Дан и крсну славу - Свету мученицу Теодосију Тирску.

У Храму Светог Василија Острошког на Вељинама служена је литургија и обављено ломљење славског колача, а након тога је упрличена свечана академија на којој су промовисани дипломирани и мастер студенти ове академије.

Декан Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву Маја Жужа изјавила је да је свечаност поводом обиљежавања 28 година од оснивања ове високошколеске установе почела концертима студената Музичке академије и Камерног хора Смјера за црквену музику и појање.

Како истиче, на промоцији студената првог и другог циклуса студија дипломе ће примити осам мастера музичке умјетности и 22 дипломирана музичара првог циклуса студија.

Слика

Фото: katera.news

Музичка академија традиционално додјељује награду "Војин Комадина" најбољим студентима са просјеком оцјена 10. Ове године имамо шест таквих студената – истакла је Жужа, додајући да ће бити уручено и 10 похвала студентима са највећим просјецима.

-  Повељу Музичке академије, ове године ће бити уручена редовној професорици магистру Данијели Газдић. Она је заједно са студентима својила десетине престижних награда од којих је преко 20 првих и лауреатских – истакла је Жужа.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић истакао је да је Музичка академија јако важна за Универзитет у Источном Сарајеву.

- Крсна слава је дио нашег идентитета и важно је да је обиљежавамо. Посебна је част што сваке године Свету литургију служи Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом, а чини ми се да послије његове бесједе постајемо бољи људи – рекао је Кулић.

Слика

Фото: katera.news

Како истиче, професори и студенти ове академије биљеже изванредне резултате на домаћим и свјетским такмичењима.

- Поред тога, Музича академија даје нову димензију Универзитету, Граду Источно Сарајево и Репубици Српској јер мијења свијет на боље – рекао је Кулић.

Вехбија Хоџић, студент треће године Смјера за хармонику у класи магистрице Данијеле Газдић, и добитник похвале, истакао је да је ова академија најбољи избор због квалитетог и признатог кадра који студентима пружа најбоље образовање.

Коментари 0
Повезане вијести
Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи
Обиљежен Дан и крсна слава Правног факултета Обиљежен Дан и крсна слава Правног факултета
Сутра крсна слава и Дан Правног факултета у Палама Сутра крсна слава и Дан Правног факултета у Палама
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    11h 32m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    20h 24m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    14h 15m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    18h 0m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    9h 7m
    4