Kuriozitet na utakmici u Foči: Fizioterapeut stao među stative

08.11.2023. 10:42
0
IZVOR: glassrpske.com

Stara narodna izreka “Na muci se poznaju junaci” pretočena je u djelo na Gradskom stadionu u Foči, a njen glavni lik postao je fizioterapeut Ognjen Jolović, koji se poslije 13 godina, pet mjeseci i šest dana ponovo našao na golu Romanije u susretu protiv Sutjeske (0:2).

 

Da sve bude zanimljivije, prije ove avanture Jolović je posljednji put među stativama bio 29. maja 2010. godine i to na istom mjestu, u duelu istih protivnika. Bilo je to u susretu 26, posljednjeg kola Prve lige Republike Srpske za sezonu 2009/10. Taj meč je završen neriješeno, 2:2, a ovaj rezultat poslao je tada Paljane među drugoligaše, a na povratak u elitu Srpske čekali su sve do ove sezone.

- Sve je ispalo pomalo neočekivano, jer smo pred meč 14. kola silom prilika ostali bez golmana. Naš standardni čuvar mreže Mladen Lučić je kolo ranije protiv Omarske zaradio crveni karton, a Nikola Lazarević, koji je branio u dvije utakmice, nedavno je napustio klub. Ponudio sam se kao moguća alternativa, jedini je, po meni, problem mogao da nastane oko registracije. Međutim, nije bilo tako, jer je posljednji klub za koji sam bio registrovan bila baš Romanija i zato je papirologija veoma brzo završena - naglasio je Jolović.

Tokom prošle sedmice trenirao je sa Lučićem, koji je ujedno i trener golmana u Romaniji.

- Bilo je, iskreno, naporno jer sam od te utakmice prije više od 13 godina dosta dobio na kilaži, ali se izdržalo tih nekoliko dana. Pred početak utakmice uhvatila me velika trema i samo sam razmišljao o tome da ne doživimo rezultatski debakl i da, ako se to desi, ne budem isključivi krivac. Kada me je već u trećem minutu savladao Dario Blagojević, već sam bio u blagoj panici da ne doživimo katastrofu. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, bio sam sve sigurniji u sebe. Na kraju smo izgubili sa 0:2, ali mogu da se pohvalim i sa nekoliko dobrih intervencija, a pogotovo paradom u samom finišu utakmice, kada sam strijelcu drugog gola Nikoli Mojoviću izvadio loptu ispod same prečke. Za tu uspješnu intervenciju sam dobio i veliki aplauz od publike u Foči - nastavio je Jolović.

Od početka sezone se u zvaničnim zapisnicima utakmice vodio kao fizioterapeut.

- I u nastavku sezone moje će ime biti u zapisniku, ali od sada među igračima. Sigurno da je Lučić prva alternativa trenera Milana Gutovića, ali ću biti tu uvijek kada zatreba. Romanija mi je uvijek u srcu i na ovaj način mogu bar malo da joj se odužim. Iako smo u ovom trenutku pri samom dnu tabele, nadam se da ćemo uspjeti da ostanemo među prvoligašima, jer smo stvarno svi zajedno u Palama previše dugo čekali da naš klub ponovo bude u eliti Srpske - dodao je Jolović.

Karijera

Iako je od njegove posljednje utakmice za Romaniju prošlo nepunih 13 i po godina, Ognjen Jolović nije baš veteran. Rođen je 1988. godine i fudbalsku karijeru počeo je u Romaniji.

- Kao kadet sam išao na probu u Željezničar, kasnije trenirao sa juniorima Slavije, da bih se ponovo vratio u Romaniju. Karijeru sam prekinuo veoma rano zbog poslovnih obaveza, a jedno vrijeme sam branio za Klub malog fudbala Jahorina, a u Romaniji sam obavljao posao fizioterapeuta - istakao je Jolović.

Piše: Darko Pašagić

Komentari 0
Povezane vijesti
Na poklonjenje Svetom Vasiliju iz Foče hodočasti 80 studenata Na poklonjenje Svetom Vasiliju iz Foče hodočasti 80 studenata
Marija Ana Milinković - Kako je devetnaestogodišnjakinja osvojila Milano (FOTO/VIDEO) Marija Ana Milinković - Kako je devetnaestogodišnjakinja osvojila Milano (FOTO/VIDEO)
Drugi dio priče o Svetom Budimiru- Nesahranjena vojska i vidanje bratoubilačkih rana Drugi dio priče o Svetom Budimiru- Nesahranjena vojska i vidanje bratoubilačkih rana
Najčitanije
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    12h 36m
    0
  • Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog
    22h 40m
    0
  • Veliki uspjeh našeg tenisera Nikole Golijanina
    20h 7m
    0
  • Nađa Rudakijević, učenica OŠ „Petar Petrović Njegoš“, nagrađena na likovnom konkursu Crvenog krsta
    19h 25m
    0
  • Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope
    23h 27m
    0