Kviz iz bloka u Istočnom Sarajevu u subotu

06.07.2023. 09:18
0
IZVOR: katera.news

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe organizuje prvi humanitarni kviz iz bloka u Istočnom Sarajevu u subotu, 8. jula.

Domaćin događaja je Džast Pab, a kviz počinje u 19.00 časova, a sva prikupljena sredstva namijenjena su za pomoć srpskim višedjetnim porodicama na Kosovu i Metohiji u sklopu Vidovdanske akcije Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“. 

Sve informacije o načinu učestvovanja možete dobiti na broj 065/ 374 - 005.

Slika

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe je osnovana 2005. godine i od tada članovi Organizacije ulažu svoje vrijeme, energiju i iskustvo za pomoć ugroženoj djeci i njihovim porodicama širom Balkana. Ogranak Organizacije u Republici Srpskoj registrovan je 2010. godine kada je prikupljanje donacija i pružanje pomoći na teritoriji Republike Srpske uzdignuto na jedan viši nivo.

- Zahvaljujući zvaničnim registrovanim ograncima u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Austriji, Švajcarskoj, Njemačkoj, Norveškoj, Švedskoj, Kanadi i SAD, kao i velikom broju donatora i prijatelja širom svijeta, organizacija Srbi za Srbe je do sada prikupila preko 24 miliona KM donacija i obezbijedila pomoć za preko 3.200 porodica koje broje preko 15.000 djece, od kojih su mnoge dobile siguran krov nad glavom, kupatila, mašine za rad, pokućstvo, bijelu tehniku, domaće životinje za uzgoj i drugu neophodnu pomoć – podsjetili su iz ove organizacije.

Organizacija je odlikovana Ordenom Svetog Save drugog reda i Ordenom Svetih Novomučenika Gornjo-karlovačkih od Srpske Pravoslavne Crkve i Ordenom Krst Milosrđa od Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    7h 8m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    5h 52m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    22h 5m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    18h 19m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    23h 11m
    0