Ljevica Filipa Filipovića donijela Srbiji finale

06.08.2021. 14:15
0
IZVOR: mozzartsport.com

Nema boljeg opisa za vaterpoliste Srbije od - BESMRTNI! Gubili su Delfini od Španije u nekoliko navrata sa po tri gola razlike, ali u posljednjoj dionici pokazali od čega su satkani.

Ljevica Filipa Filipovića donijela je Srbiji priliku za odbranu olimpijskog zlata iz Rija - 10:9.

Nikada niko nije uspio da pobijedi ovu generaciju dva puta na istom turniru bilo da se radi o Olimpijskim igrama, svjetskim ili evropskim šampionatima.

Španci su bili blizu istorijskog podviga, ali po ko zna koji put do izražaja došlo ogromno srce ovog tima.

Do posljednje četvrtine nismo imali gol iz pozicionog napada, ali kada je gorjelo pod nogama, Filip Filipović, Dušan Mandić i Stefan Mitrović počeli su da šalju bombe ka golu Lopez Pineda.

Kakvu smo napadačku renesansu doživjeli u završnih osam minuta govori podatak da smo je dobili sa 5:2, odnosno da smo tada postigli identičan broj pogodaka kao za prve tri četvrtine.

Gubili su izabranici Dejana Savića 7:5 uoči posljednjeg perioda igre, prišli na gol zaostatka, a onda se suočili sa, u najmanju ruku diskutabilnom odlukom rumunskog sudije Aleksandreskua koji je Furiji priznao nešto što nikako nije ličilo na gol - tada su poveli 8:6.

Međutim, tim decenijskog iskustva, vanserijskog kvaliteta, čeličnih nerava nije dozvolio da mu jedna sporna sudijska odluka oduzme ono što mu pripada - šansu da protiv Grčke brani zlatnu medalju osvojenu prije pet godina u Rio de Žanejru.

Komentari 0
Povezane vijesti
Filip Filipović najavio kraj karijere Filip Filipović najavio kraj karijere
Počele kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, selekcija BiH deklasirala Finsku Počele kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, selekcija BiH deklasirala Finsku
Aleksa Bjelica i Aleksej Mihajlović dio BiH reprezentacije na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo U 19 Aleksa Bjelica i Aleksej Mihajlović dio BiH reprezentacije na kvalifikacijama za Evropsko ...
Najčitanije
  • Petogodišnjak se ugušio čepom od soka
    22h 46m
    0
  • Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu
    4h 49m
    0
  • Upozorenje meteorologa za večeras i sutra
    21h 59m
    0
  • Godišnjica stradanja Milice Rakić
    15m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    54m
    0