Lokalne zajednice da se uključe u njegovanje tradicije VRS

14.04.2021. 13:50
0
IZVOR: Katera

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić danas je u svom kabinetu razgovarao sa zamjenikom ministra odbrane BiH Mirkom Okolićem, komandantom Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH Miloradom Krajšumovićem i komandantom Operativne komande Oružanih snaga BiH Radovanom Ilićem.

Na sastanku je razgovarano o podršci inicijativi za organizovanje Muzeja Vojske Republike Srpske u okviru sjedišta ovog puka u kasarni „Kozara“ u Banjaluci.

Gradonačelnik Ćosić je najavio da će se Savez opština i gradova Republike Srpske, u čijem radu učestvuje, potruditi da kroz opštine i gradove finansijski podrži organizovanje tog muzeja u okviru banjalučke kasarne.

On je istakao da se, uz institucije Republike Srpske, i lokalne zajednice moraju uključiti u njegovanje tradicije Vojske Republike Srpske.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima angažovanja deminerskog tima Oružanih snaga BiH na području grada Istočno Sarajevo. Taj tim će se u ovoj godini uključiti u aktivnosti deminiranja u opštini Istočna Ilidža, na području Vojkovića.

Zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić je tokom razgovora gradonačelnika Ćosića upoznao i o aktuelnom stanju i funkcionisanju Ministarstva odbrane BiH.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“ Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    8h 33m
    6
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    22h 15m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    21h 43m
    0
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    6h 35m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    20h 34m
    0