Lov na vuka na Vučijoj Luci

05.02.2023. 09:28
0
IZVOR: srna.rs

Na Vučijoj Luci u opštini Istočni Stari Grad danas će biti održan tradicionalni lov na vuka u organizaciji Lovačkog udruženja "Jahorina" Pale na kojem se očekuje učešće oko 200 lovaca.

Predsjednik Lovačkog udruženja Njegoš Poljaković rekao je Srni da se na ovoj lovno-turističkoj manifestaciji očekuju lovci sa područja Sarajevsko-romanijske regije, iz pobratimskih udruženja Užice, Čelinac, Janja, kao i iz sembersko-majevičke regije.

Prema njegovim riječima, Udruženje već duže vrši prihranu predatora da bi pravili manju štetu plemenitoj divljači i stoci u domaćinstavima u neposrednoj blizini lokacija gdje se vuk lovi.

Poljaković je naveo da očekuju uspješan lov, kao što su imali prethodnih godina.

Lovačko udruženje "Jahorina" osnovano je 1947. godine, ali pisani tragovi o bavljenju organizovanim lovom na Palama potiču iz perioda od prije Drugog svjetskog rata.

Od osnivanja Udruženja lovci su intenzivno radili na unapređenju lovstva, nizale su se brojne radne akcije, među kojima izgradnja pojilišta i iznošenje hrane za divljač u lovište.

Komentari 0
Povezane vijesti
Savo Derikonja - čovjek čije ime srpski narod šapatom i s poštovanjem pominje Savo Derikonja - čovjek čije ime srpski narod šapatom i s poštovanjem pominje
"Jagnjijada“ na Vučijoj Luci okupila 84 ekipe "Jagnjijada“ na Vučijoj Luci okupila 84 ekipe
Počinje "Jagnjijada" na Vučijoj Luci Počinje "Jagnjijada" na Vučijoj Luci
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    11h 1m
    8
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    13h 32m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    11h 15m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    11h 7m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    3h 22m
    0