Lubura: Željela bih osvojiti medalje na svjetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama za mlade

21.03.2022. 10:15
0
IZVOR: Katera

Lana Lubura je mlada džudistkinja „Famosa “ iz Istočne Ilidže, jedna od najboljih predstavnika svog kluba i ovogodišnja dobitnica priznanja za najbolju sportistkinju svoje opštine za 2021. godinu.

Sa Luburom smo razgovori o njenim dosadašnjim sportskim uspjesima, priznanjima, treninzima, ali i planovi za budućnost i ciljevima kojima teži.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Posebno lijep osjećaj je biti najbolja sportistkinja svoje opštine, ali ovo priznanje sa sobom nosi i neku vrstu odgovornosti jer sam ga dobila od ljudi koji su dio moje lokalne zajednice, počinje Lubura razgovor za naš portal.

- Pored ovog priznanja, posebno bih izdvojila i medalje sa zvaničnih prvenstava na nivou Republike Srpske i Bosne i Hercegovine za prošlu godinu u kategorijama kadeti, juniori, seniori i seniori do 23 godine, na kojima sam osvojila pet zlatnih, dvije srebrne i jednu bronzanu medalju – rekla je ona, ističući da je posebno ponosna na peto mjesto u veoma teškoj konkurenciji na evropskom kupu u Zagrebu u martu ove godine.

Govoreći o takmičenjima i dosadašnjim rezultatima, Lubura ističe da je do svih rezultata došla napornim radom i da je to jedini put za ostvarivanje rezultata.

- Svako takmičenje je na svoj način teško i nosi svoje izazove. Očekivanja za predstojeća takmičenja su ambiciozna. Željela bih da se plasiram na svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre za mlade za kadetski uzrast i da sa tih takmičenja donesem medalje - rekla je Lubura.

Ona dodaje da su joj planovi za budućnost da bude uspješan sportista koji će na najbolji način predstavljati sport kojim se bavi, svoju opštinu, grad i Republiku Srpsku.

Lana Lubura je rođena 24. 3 .2005. godine. Učenica je drugog razreda ekonomske škole u Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“. Džudoom se bavim od svoje četvrte godine.

Osvajačica je preko stotinu medalja na memorijalnim turnirima i zvaničnim prvenstvima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    13h 23m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    11h 25m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    10h 18m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    10h 23m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    9h 26m
    1