Лубура: Жељела бих освојити медаље на свјетском првенству и Олимпијским играма за младе

21.03.2022. 10:15
0
ИЗВОР: Катера

Лана Лубура је млада џудисткиња „Фамоса “ из Источне Илиџе, једна од најбољих представника свог клуба и овогодишња добитница признања за најбољу спортисткињу своје општине за 2021. годину.

Са Лубуром смо разговори о њеним досадашњим спортским успјесима, признањима, тренинзима, али и планови за будућност и циљевима којима тежи.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Посебно лијеп осјећај је бити најбоља спортисткиња своје општине, али ово признање са собом носи и неку врсту одговорности јер сам га добила од људи који су дио моје локалне заједнице, почиње Лубура разговор за наш портал.

- Поред овог признања, посебно бих издвојила и медаље са званичних првенстава на нивоу Републике Српске и Босне и Херцеговине за прошлу годину у категоријама кадети, јуниори, сениори и сениори до 23 године, на којима сам освојила пет златних, двије сребрне и једну бронзану медаљу – рекла је она, истичући да је посебно поносна на пето мјесто у веома тешкој конкуренцији на европском купу у Загребу у марту ове године.

Говорећи о такмичењима и досадашњим резултатима, Лубура истиче да је до свих резултата дошла напорним радом и да је то једини пут за остваривање резултата.

- Свако такмичење је на свој начин тешко и носи своје изазове. Очекивања за предстојећа такмичења су амбициозна. Жељела бих да се пласирам на свјетско првенство и Олимпијске игре за младе за кадетски узраст и да са тих такмичења донесем медаље - рекла је Лубура.

Она додаје да су јој планови за будућност да буде успјешан спортиста који ће на најбољи начин представљати спорт којим се бави, своју општину, град и Републику Српску.

Лана Лубура је рођена 24. 3 .2005. године. Ученица је другог разреда eкономске школе у Средњошколском центру „Источна Илиџа“. Џудоом се бавим од своје четврте године.

Освајачица је преко стотину медаља на меморијалним турнирима и званичним првенствима.

Коментари 0
Повезане вијести
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО) Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    13h 34m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    14h 18m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    18h 23m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    18h 27m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    3h 54m
    0