Lučić čestitao 9. januar - Dan Republike Srpske

08.01.2022. 15:32
0
IZVOR: Katera

Povodom 9. januara – Dana Republike Srpske, ministar za ljudska prava i izbjeglice Miloš Lučić svim građanima uputio je iskrene čestitke sa željom da ovaj praznik proslave u duhu tolerancije i solidarnosti jer je ovaj datum simbol nastanka naše otabine.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

- Na ovaj dan odajemo počast i izražavamo zahvalnost svima koji su učestvovali u stvaranju Republike Srpske i koji su položili svoje živote da bi mi danas uživali u slobodi. To nas obavezuje da čuvamo Republiku Srpsku i njene tekovine, izgrađujemo je i  razvijamo jer je Republika Srpska garant našeg opstanka, života i prosperiteta na ovim prostorima .

Od svog postanka pa do danas Republika Srpska suočavala se sa brojnim izazovima  i iskušenjima, ali to nas samo jača i daje snagu da idemo naprijed složni i jedinstveni, i branimo i čuvamo nasu ponosnu Srpsku.

Već 30 godina Republika Srpska ostaje jedina trajna garancija zaštite prava srpskog naroda na ovim prostorima i naš jedini interes i cilj je da je osnažimo i ojačamo.

Republika Srpska i 9. januar su istorijske i političke činjenice i realnosti koje naš narod uvijek obilježava i proslavlja dostojanstveno pokazujući i šireći ljubav, mir i toleranciju. Republika Srpska je čuvar našeg identiteta i njeni interesi moraju biti iznad svih drugih interesa. Srećan rođendan Republiko Srpska.

Komentari 0
Povezane vijesti
Odsustvo radnika iz Republike Srpske povodom Dana Srpske pravdali godišnjim odmorom Odsustvo radnika iz Republike Srpske povodom Dana Srpske pravdali godišnjim odmorom
Mladić ispitan zbog paljenja zastave Srpske u Zenici, saslušani i organizatori skupa Mladić ispitan zbog paljenja zastave Srpske u Zenici, saslušani i organizatori skupa
Milica Borovčanin: „Veliko zadovoljstvo je biti među nagrađenima“ Milica Borovčanin: „Veliko zadovoljstvo je biti među nagrađenima“
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    8h 25m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    7h 9m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    23h 22m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    19h 36m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    1h 54m
    0