Лучић честитао 9. јануар - Дан Републике Српске

08.01.2022. 15:32
0
ИЗВОР: Катера

Поводом 9. јануара – Дана Републике Српске, министар за људска права и избјеглице Милош Лучић свим грађанима упутио је искрене честитке са жељом да овај празник прославе у духу толеранције и солидарности јер је овај датум симбол настанка наше отаџбине.

Саопштење преносимо у цјелости.

- На овај дан одајемо почаст и изражавамо захвалност свима који су учествовали у стварању Републике Српске и који су положили своје животе да би ми данас уживали у слободи. То нас обавезује да чувамо Републику Српску и њене тековине, изграђујемо је и  развијамо јер је Република Српска гарант нашег опстанка, живота и просперитета на овим просторима .

Од свог постанка па до данас Република Српска суочавала се са бројним изазовима  и искушењима, али то нас само јача и даје снагу да идемо напријед сложни и јединствени, и бранимо и чувамо насу поносну Српску.

Већ 30 година Република Српска остаје једина трајна гаранција заштите права српског народа на овим просторима и наш једини интерес и циљ је да је оснажимо и ојачамо.

Република Српска и 9. јануар су историјске и политичке чињенице и реалности које наш народ увијек обиљежава и прославља достојанствено показујући и ширећи љубав, мир и толеранцију. Република Српска је чувар нашег идентитета и њени интереси морају бити изнад свих других интереса. Срећан рођендан Републико Српска.

Коментари 0
Повезане вијести
Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором
Младић испитан због паљења заставе Српске у Зеници, саслушани и организатори скупа Младић испитан због паљења заставе Српске у Зеници, саслушани и организатори скупа
Милица Боровчанин: „Велико задовољство је бити међу награђенима“ Милица Боровчанин: „Велико задовољство је бити међу награђенима“
Најчитаније
  • Крађа у Палама
    23h 28m
    0
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    1h 50m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    19h 55m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    22h 43m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    16h 4m
    0