Lučić: Ne nasjedati na provokacije - Dostojno čuvati sjećanje na doktora Lazu

07.05.2020. 17:00
0
IZVOR: SRNA

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić osudio je vandalizam, za sada nepoznatih počinilaca, koji su oskrnavili mural oslikan u naselju Dobrinja, u opštini Istočna Ilidža, posvećen preminulom srpskom hirurgu doktoru Miodragu Laziću.

- Revoltiranost građana Istočnog Sarajeva ovim zlodjelom sasvim je očekivana jer je doktor Lazić svojom stručnošću, patriotizmom i nadljudskom borbom za svaki život zadužio sve nas da beskompromisno čuvamo uspomenu na njega i njegovo herojsko djelo - poručio je Lučić.

Lučić je izrazio podršku pripadnicima Policijske uprave Istočno Sarajevo u nastojanju da se pronađu i kazne počinioci ovog nedjela koje predstavlja patološki izraz mržnje prema svemu što je srpsko, ali i krivično djelo, objavljeno je na veb-stranici grada Istočno Sarajevo.

- Ovakvo anticivilizacijsko ponašanje pokazuje da neki još žive u devedesetim godinama prošlog vijeka, ne shvatajući da svojim gestom mogu da naruše teško uspostavljeni red i mir - istakao je Lučić.

On je pozvao stanovnike Istočnog Sarajeva da ne nasjedaju na provokacije, te da dostojno i ponosno čuvaju i njeguju sjećanje na doktora Lazu.

Lučić je zahvalio volonterima koji su svoje poštovanje prema doktoru Laziću iskazali slikajući mural, a potom i blagovremeno reagovali, te otklonili oštećenja.

Nepoznati počinioci oskrnavili su sinoć mural doktora Miodraga Lazića koji je juče završen u naselju Dobrinja četiri u Istočnom Sarajevu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    21h 57m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    7h 30m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    22h 7m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    7h 36m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    7h 34m
    0