Lučić: Poštovati osnovna ljudska prava svakog čovjeka

19.06.2020. 17:58
0
IZVOR: Srna

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić izjavio je danas da svaki čovjek, bez obzira na socijalni, pravni i društveni status, zaslužuje da bude tretiran sa dignitetom i poštovanjem i njegova osnovna ljudska prava moraju biti poštovana.

Povodom 20. juna - Međunarodnog dana izbjeglica, Lučić je rekao da svaki dan veliki broj izbjeglica iz zemalja pogođenih ratnim događajima, elementarnim nepogodama ili zbog drugih okolnosti, napušta svoje domove, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice.

On je poručio da se ne smije zaboraviti na solidarnost sa tim ljudima i da im treba pomoći kako bi savladali teškoće kroz koje trenutno prolaze.

Međunarodni dan izbjeglica obilježava se s ciljem podizanja svijesti o teškoj situaciji u kojoj se nalaze ljudi širom svijeta koji su prisiljeni da napuste svoje domove.

Ministarstvo je, zajedno sa UNHCR-om ranije planiralo da ovaj dan obilježi sa izbjeglicama u izbjegličko-prihvatnom centru Salakovac koje tamo borave, ali je to prolongirano zbog situacije sa virusom korona.

-To ne znači da smo zaboravili kako je težak izbjeglički život i koliko je tim ljudima potrebna naša pomoć. Ministarstvo je nadležno za brigu o njihovim pravima u BiH, poput prava na smještaj, rad, obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, socijalnu pomoć i pomoć pri uključivanju u društvo- naglasio je Lučić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Milica Borovčanin osvojila prvo mjesto na konkursu za najbolji literarni rad Milica Borovčanin osvojila prvo mjesto na konkursu za najbolji literarni rad
Miloš Lučić vraćen u pritvor, usvojena žalba Tužilaštva BiH Miloš Lučić vraćen u pritvor, usvojena žalba Tužilaštva BiH
Ministar Lučić uputio ostavku, ogorčen ponašanjem Tužilaštva BiH? Ministar Lučić uputio ostavku, ogorčen ponašanjem Tužilaštva BiH?
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    18h 48m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    16h 50m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    15h 43m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    15h 48m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    14h 51m
    1