Лучић: Поштовати основна људска права сваког човјека

19.06.2020. 17:58
0
ИЗВОР: Srna

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић изјавио је данас да сваки човјек, без обзира на социјални, правни и друштвени статус, заслужује да буде третиран са дигнитетом и поштовањем и његова основна људска права морају бити поштована.

Поводом 20. јуна - Међународног дана избјеглица, Лучић је рекао да сваки дан велики број избјеглица из земаља погођених ратним догађајима, елементарним непогодама или због других околности, напушта своје домове, саопштено је из Министарства за људска права и избјеглице.

Он је поручио да се не смије заборавити на солидарност са тим људима и да им треба помоћи како би савладали тешкоће кроз које тренутно пролазе.

Међународни дан избјеглица обиљежава се с циљем подизања свијести о тешкој ситуацији у којој се налазе људи широм свијета који су присиљени да напусте своје домове.

Министарство је, заједно сa UNHCR-ом раније планирало да овај дан обиљежи са избјеглицама у избјегличко-прихватном центру Салаковац које тамо бораве, али је то пролонгирано због ситуације са вирусом корона.

-То не значи да смо заборавили како је тежак избјеглички живот и колико је тим људима потребна наша помоћ. Министарство је надлежно за бригу о њиховим правима у БиХ, попут права на смјештај, рад, образовање, здравствену заштиту, социјалну помоћ и помоћ при укључивању у друштво- нагласио је Лучић.

Коментари 0
Повезане вијести
Милица Боровчанин освојила прво мјесто на конкурсу за најбољи литерарни рад Милица Боровчанин освојила прво мјесто на конкурсу за најбољи литерарни рад
Милош Лучић враћен у притвор, усвојена жалба Тужилаштва БиХ Милош Лучић враћен у притвор, усвојена жалба Тужилаштва БиХ
Министар Лучић упутио оставку, огорчен понашањем Тужилаштва БиХ? Министар Лучић упутио оставку, огорчен понашањем Тужилаштва БиХ?
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    16h 32m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    17h 16m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    21h 21m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    21h 25m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    6h 52m
    0