Lučić: Uvesti struju srpskim povratnicima u selo Lipa

08.02.2022. 18:04
0
IZVOR: SRNA
Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić rekao je Srni da se srpski povratnici u selo Lipa kod Bihaća suočavaju sa brojnim problemima, a jedan od njih je i pitanje elektrosnabijevanja koje mora biti riješeno.

On je istakao da treba raditi na održivom povratku srpskih povratnika i dodao da je zabrinjavajuća činjenica da je prije rata u Bihaću živjelo 20.000 Srba, a danas ih je svega 56.

Lučić je naveo da u selu Lipa povratnici nemaju struju, dok je taj problem riješen u migrantskom kampu "Lipa".

- Nastojaćemo da se obezbijedi električna energija u srpskom selu Lipa kroz pomoć i podršku federalnog ministarstva i Republičkog sekretarijata za migracije i raseljena lica - rekao je Lučić, koji je danas boravio u posjeti Bihaću na poziv srpskih povratnika.

On je najavio da će sljedeće sedmice biti obavljeni razgovori sa predstavnicima Elektrodistribucije da se priključi struja srpskoj porodici Gogić koja živi u blizini migrantskog kampa "Lipa".

Lučić kaže da je razgovarano i o problemu putne infrastrukture u mjesnoj zajednici Martin Brod, gdje, takođe, žive srpski povratnici.

Prilikom posjete Bihaću, Lučić je obišao parohijski dom i pravoslavnu Crkvu Vaznesenja Gospodnjeg koja je u proteklom periodu bila oskrnavljena, te najavio da će pokušati da obezbijedi sredstva za pomoć ovom hramu.

Lučić je sastanak sa gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem ocijenio produktivnim.

Predstavnici Udruženja "Lipa" istakli su tokom susreta sa Lučićem da postoje indicije o povratku oko 300 srpskih porodica.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom sutra služi večernje u Sabornom hramu Mitropolit Hrizostom sutra služi večernje u Sabornom hramu
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    16h 5m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    14h 49m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    9h 34m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    6h 33m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    6h 39m
    0