Lučić: Za izbjegle i raseljene Srbe u FBiH 25.000 dolara

28.05.2020. 10:27
1
IZVOR: Srna

Ambasador SAD u BiH Erik Nilson izjavio je tokom video razgovora sa ministrom za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Milošem Lučićem da će Vlada SAD uskoro obezbijediti 25.000 dolara za pomoć izbjeglim i raseljenim Srbima u Federaciji BiH.

Lučić i Nelson su se saglasili da je potrebno nastaviti saradnju i raditi na promociji ljudskih prava i rješavanju problema izbjeglih i raseljenih lica, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.

Na sastanku je razgovarano i o problemu trgovine ljudima, pitanju nestalih lica, kao i problemima nacionalninih manjina.

Lučić je zahvalio Vladi SAD, kao drugom najvećem donatoru u Regionalnom stambenom programu zbrinjavanja izbjeglih i raseljenih lica, te dodao da je rješavanje svih aktuelnih problema i pitanja u interesu svih i da će Ministarstvo nastaviti saradnju sa američkom Ambasadom u BiH.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Izbjeglica 28.05.2020. 10:48
    Kakvo resavanje i kakvog statusa...Mi smo ovde svi izbjeglice, neko iz Trnova i Kalinovika a bogami i neko iz federacije... Ostade tamo kultura o kojoj brinu bosanski lektori;)
Povezane vijesti
Porfirije: Srpski narod svoje rane nosi dostojanstveno Porfirije: Srpski narod svoje rane nosi dostojanstveno
Skandalozni grafiti osvanuli na Crkvi Svete Trojice kod Peći Skandalozni grafiti osvanuli na Crkvi Svete Trojice kod Peći
Vaskrsi vaskrsle srpske vojske Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    22h 43m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    20h 45m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    19h 38m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    18h 46m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    19h 43m
    0