Лучић: За избјегле и расељене Србе у ФБиХ 25.000 долара

28.05.2020. 10:27
1
ИЗВОР: Srna

Амбасадор САД у БиХ Ерик Нилсон изјавио је током видео разговора са министром за људска права и избјеглице у Савјету министара Милошем Лучићем да ће Влада САД ускоро обезбиједити 25.000 долара за помоћ избјеглим и расељеним Србима у Федерацији БиХ.

Лучић и Нелсон су се сагласили да је потребно наставити сарадњу и радити на промоцији људских права и рјешавању проблема избјеглих и расељених лица, саопштено је из Министарства за људска права и избјеглице у Савјету министара.

На састанку је разговарано и о проблему трговине људима, питању несталих лица, као и проблемима националниних мањина.

Лучић је захвалио Влади САД, као другом највећем донатору у Регионалном стамбеном програму збрињавања избјеглих и расељених лица, те додао да је рјешавање свих актуелних проблема и питања у интересу свих и да ће Министарство наставити сарадњу са америчком Амбасадом у БиХ.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Izbjeglica 28.05.2020. 10:48
    Kakvo resavanje i kakvog statusa...Mi smo ovde svi izbjeglice, neko iz Trnova i Kalinovika a bogami i neko iz federacije... Ostade tamo kultura o kojoj brinu bosanski lektori;)
Повезане вијести
Васкрси васкрсле српске војске Васкрси васкрсле српске војске
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    19h 55m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    20h 39m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    10h 15m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    14h 19m
    0
  • Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу
    20h 23m
    3