Mačaru zlato u Kopru

29.10.2022. 19:50
0
IZVOR: sportdc.net

Džudista Randorija, Uroš Mačar, osvojio je zlatnu medalju na danas održanom Evropskom kupu za kadete u slovenačkom Kopru.

Mačar je u kategoriji do 66 kilograma počistio svoju konkurenciju i potvrdio svoj raskošni džudo talenat i kvalitet. Mačar je od starta krenuo jako pa je Slovaka Jakoba Bajtoša savladao iponom. Potom je pao i

Slovenac Urh Ogrižek poslije tri shida, a onda slijedi i sjajno izdanje protiv Roka Matoševića i pobjeda nakon svega dvanaest sekundi na tatamiju.

Četvrtfinale je donijelo borbu sa Gruzinom, Đorđijem Givišvilijem, kojeg dobija na tri shida, a u polufinalu pada i njegov sunarodnjak Mate Gvelesijani. Finale donosi borbu protiv Rema Fridmana Zilberstajna i pobjeda u strpljivoj borbi na tri shida za zlato na Evropskom kupu.

Sutra će na tatami izaći još jedna uzdanica Randorija, Lazar Ždrale.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zekićeva srebrna, Lalović bronzani na evropskom kupu u Sarajevu Zekićeva srebrna, Lalović bronzani na evropskom kupu u Sarajevu
Lalović prvak Republike Srpske Lalović prvak Republike Srpske
Lazarević i Mijović najuspješniji na memorijalu "Vinko Šamarlić" Lazarević i Mijović najuspješniji na memorijalu "Vinko Šamarlić"
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    9h 38m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    10h 22m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    14h 27m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    14h 31m
    2
  • Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
    4h 2m
    0