Majdov i Vračar sa Srbijom osvojili bronzu na Evropskom prvenstvu

28.04.2024. 21:33
0
IZVOR: srpskainfo.com

Miks tim Srbije osvojio je bronzanu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu u džudou, koje je održano u Zagrebu.

Srbija je u meču za bronzanu medalju pobijedila selekciju Hrvatske rezultatom 4:2.

– Srpski džudisti su još jednom ispisali najljepše stranice sportske istorije. Po prvi put od kada se na EP džudisti nadmeću u miks formatu osvojena je bronzana medalja. Srpski džudisti u sastavu Marica Perišić, Andrea Stojadinov, Milica Žabić, Jovana Čakarević, Milica Cvijić, Strahinja Bunčić, Filip Jovanović, Darko Brašnjović, Nemanja Majdov, Igor Vračar i Bojan Došen sa trenerima Vladimirom Jovičićem, Nikolom Nikolićem i Ljubišom Majdovim donijeli su toliko željeno odličje i savladali reprezentaciju Hrvatske na domaćem terenu – saopšteno je iz Džudo saveza Srbije.

Da su na pravom putu govori da je medalja osvojena i na ekipnom nivou.

– Medalja osvojena u ekipnom takmičenju najbolje govori da smo na pravom putu imajući u vidu da ćemo se i na Olimpijskim igrama takmičiti u miks konkurenciji. Kroz svaki meč vidjelo se koliko želimo ovu medalju. Uspjeh koji su naši džudisti postigli kompenzovao je greške koje su imali u individualnoj konkurenciji. Uspjeli smo i ispisali istoriju džudoa i srpskog sporta – rekao je trener reprezentacije Srbije Vladimir Jovičić.

Marica Perišić trofejna srpska džudistkinja i članica Crvene zvezde ostvarila je sve pobjede u ekipnom takmičenju, navodi b92.

Komentari 0
Povezane vijesti
Džudisti osvjetlali obraz na Igrama BRIKS-a: Medalje za Srpsku poseban osjećaj Džudisti osvjetlali obraz na Igrama BRIKS-a: Medalje za Srpsku poseban osjećaj
Nemanja Majdov se sprema za svoje druge Olimpijske igre: Rasterećen idem u Pariz Nemanja Majdov se sprema za svoje druge Olimpijske igre: Rasterećen idem u Pariz
Nemanja Majdov ide na Olimpijske igre Nemanja Majdov ide na Olimpijske igre
Najčitanije
 • Udario djevojku, izletio go iz kuće pa propao u podrum i poginuo
  18h 58m
  1
 • Tradicionalna moba kosača kod Vaskovića (VIDEO)
  21h 35m
  0
 • Maršom odbrane na Ilinjaču počela manifestacija „4. avgust - da se ne zaboravi“ (FOTO)
  21h 46m
  0
 • Skandalozan govor gradonačelnika Dubrovnika
  13h 31m
  0
 • Jednogodišnjak u kritičnom stanju nakon nezgode na zip-lajnu
  53m
  0