Majdovi najbolji Zvezdaši u 2019.

04.03.2020. 15:35
0
IZVOR: Srna

Džudista iz Istočnog Sarajeva Nemanja Majdov najbolji je sportista Sportskog društva Crvena zvezda za 2019. godinu, dok je njegov otac Ljubiša dobio priznanje za najboljeg trenera.

Na svečanosti povodom 75. rođendana sin i otac koji su praktično sami pokorili svijet 2017. godine, a u prošloj osvojili treće mjesto na planetarnom šampionatu u Tokiju ušli su u istoriju društva koje je iznjedrilo hiljade šampiona, a bilo ih je i tokom prošle godine.

Ipak, odluka da Majdovi budu najbolji bila je jednoglasna, s tim što je Nemanji drugi put u karijeri pripalo laskavo priznanje.

- Velika mi je čast što sam najbolji sportista Crvene zvezde, presrećan sam i ponosan, posebno jer je riječ o 75. rođendanu našeg kluba. Ono što me baš usrećuje jeste što je moj otac Ljubiša proglašen za najboljeg trenera. Po prvi put su otac i sin dobitnici nagrade, to je nešto što će ostati upamćeno i što će se prepričavati. Zahvaljujem se Džudo klubu Crvena zvezda što me predložio za ovu nagradu i što su uvijek tu za mene. Hvala našem sportskom društvu, svim Zvezdašima, svim navijačima. Svi su zaslužni za ovu nagradu - rekao je Majdov.

Iza sjajnog džudiste je najbolja godina u karijeri. Osim trećeg mjesta u Japanu, osvojio je prvo mjesto na Gran priju u Marakešu, treći je bio u Hohotu, dok je postao šampion Grend slema u Bakuu i osvojio treće mjesto u Brazilu.

Kruna na sjajne rezultate je treće mjesto na Mastersu u Ćingdau, te ispunjena olimpijska norma predstojeće igre u Tokiju.

Ni on ni Ljubiša ne kriju da je što sjajnija medalja krajnji cilj.

- Nije nimalo jednostavna i mala stvar biti proglašen za najboljeg trenera. Zvezda je velika trofejna porodica, sa mnogo velikih trenera, a biti najbolji od njih je veliko priznanje kako za mene tako i za moj klub, moje sportiste i Republiku Srpsku odakle dolazim. Jedan sin najbolji sportista, drugi sin u timu najboljeg kluba godine, ja najbolji trener, šta više za poželjeti - rekao je Ljubiša Majdov.

Na proslavi je dodijeljeno još mnogo priznanja, a za najbolji klub proglašen je FK Crvena zvezda, dok je najbolja sportistkinja društva kik bokserka Staša Veić.

Nagrade za životno djelo otišle su u ruke Miloša Šestića i Nenada Stekića.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Utopio se otac devetoro djece Utopio se otac devetoro djece
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    21h 42m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    12h 40m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    21h 6m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    19h 21m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    21h 0m
    0