Мајдови најбољи Звездаши у 2019.

04.03.2020. 15:35
0
ИЗВОР: Srna

Џудиста из Источног Сарајева Немања Мајдов најбољи је спортиста Спортског друштва Црвена звезда за 2019. годину, док је његов отац Љубиша добио признање за најбољег тренера.

На свечаности поводом 75. рођендана син и отац који су практично сами покорили свијет 2017. године, а у прошлој освoјили треће мјесто на планетарном шампионату у Токију ушли су у историју друштва које је изњедрило хиљаде шампиона, а било их је и током прошле године.

Ипак, одлука да Мајдови буду најбољи била је једногласна, с тим што је Немањи други пут у каријери припало ласкаво признање.

- Велика ми је част што сам најбољи спортиста Црвене звезде, пресрећан сам и поносан, посебно јер је ријеч о 75. рођендану нашег клуба. Оно што ме баш усрећује јесте што је мој отац Љубиша проглашен за најбољег тренера. По први пут су отац и син добитници награде, то је нешто што ће остати упамћено и што ће се препричавати. Захваљујем се Џудо клубу Црвена звезда што ме предложио за ову награду и што су увијек ту за мене. Хвала нашем спортском друштву, свим Звездашима, свим навијачима. Сви су заслужни за ову награду - рекао је Мајдов.

Иза сјајног џудисте је најбоља година у каријери. Осим трећег мјеста у Јапану, освојио је прво мјесто на Гран прију у Маракешу, трећи је био у Хохоту, док је постао шампион Гренд слема у Бакуу и освојио треће мјесто у Бразилу.

Круна на сјајне резултате је треће мјесто на Мастерсу у Ћингдау, те испуњена олимпијска норма предстојеће игре у Токију.

Ни он ни Љубиша не крију да је што сјајнија медаља крајњи циљ.

- Није нимало једноставна и мала ствар бити проглашен за најбољег тренера. Звезда је велика трофејна породица, са много великих тренера, а бити најбољи од њих је велико признање како за мене тако и за мој клуб, моје спортисте и Републику Српску одакле долазим. Један син најбољи спортиста, други син у тиму најбољег клуба године, ја најбољи тренер, шта више за пожељети - рекао је Љубиша Мајдов.

На прослави је додијељено још много признања, а за најбољи клуб проглашен је ФК Црвена звезда, док је најбоља спортисткиња друштва кик боксерка Сташа Веић.

Награде за животно дјело отишле су у руке Милоша Шестића и Ненада Стекића.

 

Коментари 0
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    3h 49m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    21h 54m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    18h 3m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    21h 42m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    16h 10m
    0