Mališani iz sokolačkog vrtića obilježili Vrbicu (FOTO)

16.04.2022. 19:49
0
IZVOR: srna.rs

Oko 50 mališana sokolačkog vrtića, u saradnji sa sveštenicima crkve Svetog proroka Ilije na Sokocu, obilježili su na tradicionalan način praznik Lazareva subota litijom oko hrama.

Direktor sokolačkog vrtića Spomenka Malović rekla je Srni da su mališani obučeni u bijeli plašt sa vjenčićima na glavi organizovali ophod oko hrama noseći vrbove grančice, u prisustvu velikog broja građana.

Ona je najavila da će u ovoj ustanovi u okviru programa obilježavanja vaskršnjih praznika početkom naredne sedmice u popodnevnim časovima biti organizovane radionice sa roditeljima djece jasličkih i vrtićkih grupa na kojima će zajedno šarati vaskršnja jaja i praviti ukrase.

Slika

Foto: srna.rs

Prema njenim riječima, u srijedu, 20. aprila, za mališane će u vrtiću biti organizovana dječija predstava "Magična vaskršnja žurka" na kojoj će ih u jutarnjim časovima zabavljati animator Fazonko.

Istog dana u 17.00 časova mališani vrtića će, uz pomoć svojih vaspitačica, u Parohijskom domu na Sokocu organizovati prodajnu izložbu radova i ukrasa nastalih na prethodnim radionicama.

Srpska pravoslavna crkva danas slavi Lazarevu subotu, praznik u šestoj nedjelji vaskršnjeg posta, u narodu poznat kao Vrbica.

Na ovaj dan se u crkve unose vrbove grančice, kojima su hrišćani pozdravljali ulazak Isusa Hrista u Jerusalim na sutrašnji praznik Cvijeti, poznat i kao Dan dječije radosti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede
Danas Lazareva subota i Vrbica Danas Lazareva subota i Vrbica
Sutra Lazareva subota i Vrbica Sutra Lazareva subota i Vrbica
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    23h 57m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    22h 41m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    17h 26m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    14h 25m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    15h 37m
    0