Малишани из соколачког вртића обиљежили Врбицу (ФОТО)

16.04.2022. 19:49
0
ИЗВОР: srna.rs

Око 50 малишана соколачког вртића, у сарадњи са свештеницима цркве Светог пророка Илије на Сокоцу, обиљежили су на традиционалан начин празник Лазарева субота литијом око храма.

Директор соколачког вртића Споменка Маловић рекла је Срни да су малишани обучени у бијели плашт са вјенчићима на глави организовали опход око храма носећи врбове гранчице, у присуству великог броја грађана.

Она је најавила да ће у овој установи у оквиру програма обиљежавања васкршњих празника почетком наредне седмице у поподневним часовима бити организоване радионице са родитељима дјеце јасличких и вртићких група на којима ће заједно шарати васкршња јаја и правити украсе.

Слика

Фото: srna.rs

Према њеним ријечима, у сриједу, 20. априла, за малишане ће у вртићу бити организована дјечија представа "Магична васкршња журка" на којој ће их у јутарњим часовима забављати аниматор Фазонко.

Истог дана у 17.00 часова малишани вртића ће, уз помоћ својих васпитачица, у Парохијском дому на Сокоцу организовати продајну изложбу радова и украса насталих на претходним радионицама.

Српска православна црква данас слави Лазареву суботу, празник у шестој недјељи васкршњег поста, у народу познат као Врбица.

На овај дан се у цркве уносе врбове гранчице, којима су хришћани поздрављали улазак Исуса Hриста у Јерусалим на сутрашњи празник Цвијети, познат и као Дан дјечије радости.

Коментари 0
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    18h 7m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    16h 21m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    14h 11m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    6h 36m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    17h 26m
    0