Marko i Milan sa Kosmeta darovali krv u znak zahvalnosti građanima Istočnog Sarajeva

01.07.2024. 11:40
0
IZVOR: katera.news

Protekle sedmice u opštinama Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo boravila su djeca i nastavnici sa Kosova i Metohije. Tradicionalno, kao i nekoliko godina unazad, ugostile su ih porodice iz našeg grada.

Podrška i ljubav koju ova dječica dobijaju od svojih vršnjaka ruši sve granice, a sloboda, bar na trenutak, zamijeni osjećaj straha.

Umjesto sirena, odjek njihovog osmjeha. Umjesto pucnjeva, prasak poljubaca. Umjesto hapšenja, zagrljaji, umjesto oklopnih vozila, vožnja biciklom.

I to ovi mali veliki ljudi ne zaboravljaju, kao ni njihovi nastavnici.

Jedan od njih je i Marko Milosavljević, nastavnik istorije u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u velikom srpskom selu Šilovo i jedan od vođa puta grupe djece koja su boravila u Istočnoj Ilidži.

Prošlo ljeto je prvi put posjetio ovu lokalnu zajednicu i naš grad i, kako kaže, uživao u gostoprimstvu. Ne znajući kako da se oduži, odlučio je da građanima Istočnog Sarajeva podari krv i tako spasi nečiji život.

U ovoj akciji Marko nije sam. Rame uz rame sa njim je stajao i Milan Bošković, vozač autobusa.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Kako je istakao za portal „Katera“ na ideju da daruju krv došao je upravo Milan, dugogodišnji davalac krvi na Kosovu i Metohiji.

- Milan i ja smo odlučili da dobrovoljno darujemo krv u Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu. I odlučili smo da to bude upravo za Vidovdan – rekao je on.

Marko navodi da su krv donirali i prošle godine, te da se nada da će ova akcija postati tradicija.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

- To je naš način da vam se odužimo jer nas svake godine ugostite i date sve od sebe da budete dobri domaćini  – rekao je on.

Za kraj razgovora, Marko je poručio: „Krv svoju za Srpsku moju!“

Komentari 0
Povezane vijesti
Blagoju Markoviću i Marku Stevanoviću uručene nagrade za najbolje poslovne ideje Blagoju Markoviću i Marku Stevanoviću uručene nagrade za najbolje poslovne ideje
Sutra akcija dobrovoljnog davanja krvi u Istočnom Novom Sarajevu Sutra akcija dobrovoljnog davanja krvi u Istočnom Novom Sarajevu
Djeca iz Leposavića osjetila toplinu doma porodice Đurić iz Vlasenice Djeca iz Leposavića osjetila toplinu doma porodice Đurić iz Vlasenice
Najčitanije
  • Blagoju Markoviću i Marku Stevanoviću uručene nagrade za najbolje poslovne ideje
    22h 40m
    0
  • Strašno nevrijeme pogodilo Crnu Goru: Dvije osobe poginule
    23h 25m
    0
  • U BiH poskupjele cigarete
    20h 57m
    0
  • Dizel i benzin poskupljuju, evo za koliko
    5h 51m
    0
  • Policajac ukrao 180 kilograma sira, pa ostao bez posla
    19h 16m
    0