Марко и Милан са Космета даровали крв у знак захвалности грађанима Источног Сарајева

01.07.2024. 11:40
0
ИЗВОР: katera.news

Протекле седмице у општинама Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево боравила су дјеца и наставници са Косова и Метохије. Традиционално, као и неколико година уназад, угостиле су их породице из нашег града.

Подршка и љубав коју ова дјечица добијају од својих вршњака руши све границе, а слобода, бар на тренутак, замијени осјећај страха.

Умјесто сирена, одјек њиховог осмјеха. Умјесто пуцњева, прасак пољубаца. Умјесто хапшења, загрљаји, умјесто оклопних возила, вожња бициклом.

И то ови мали велики људи не заборављају, као ни њихови наставници.

Један од њих је и Марко Милосављевић, наставник историје у Основној школи "Вук Караџић" у великом српском селу Шилово и један од вођа пута групе дјеце која су боравила у Источној Илиџи.

Прошло љето је први пут посјетио ову локалну заједницу и наш град и, како каже, уживао у гостопримству. Не знајући како да се одужи, одлучио је да грађанима Источног Сарајева подари крв и тако спаси нечији живот.

У овој акцији Марко није сам. Раме уз раме са њим је стајао и Милан Бошковић, возач аутобуса.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Како је истакао за портал „Катера“ на идеју да дарују крв дошао је управо Милан, дугогодишњи давалац крви на Косову и Метохији.

- Милан и ја смо одлучили да добровољно дарујемо крв у Болници „Србија“ у Источном Сарајеву. И одлучили смо да то буде управо за Видовдан – рекао је он.

Марко наводи да су крв донирали и прошле године, те да се нада да ће ова акција постати традиција.

Слика

Фото: Уступљенa фотографијa

- То је наш начин да вам се одужимо јер нас сваке године угостите и дате све од себе да будете добри домаћини  – рекао је он.

За крај разговора, Марко је поручио: „Крв своју за Српску моју!“

Коментари 0
Повезане вијести
Благоју Марковићу и Марку Стевановићу уручене награде за најбоље пословне идеје Благоју Марковићу и Марку Стевановићу уручене награде за најбоље пословне идеје
Сутра акција добровољног давања крви у Источном Новом Сарајеву Сутра акција добровољног давања крви у Источном Новом Сарајеву
Дјеца из Лепосавића осјетила топлину дома породице Ђурић из Власенице Дјеца из Лепосавића осјетила топлину дома породице Ђурић из Власенице
Најчитаније
  • Благоју Марковићу и Марку Стевановићу уручене награде за најбоље пословне идеје
    23h 7m
    0
  • Страшно невријеме погодило Црну Гору: Двије особе погинуле
    23h 52m
    0
  • У БиХ поскупјеле цигарете
    21h 24m
    0
  • Дизел и бензин поскупљују, eво за колико
    6h 18m
    0
  • Полицајац украо 180 килограма сира, па остао без посла
    19h 43m
    0