Međunarodni folklorni festival u Istočnoj Ilidži

27.04.2022. 13:24
0
IZVOR: katera.news

Međunarodni folklorni festival Istočno Sarajevo Folk Fest 2022. održaće se u petak, 29. aprila, na šetalištu dr Miodrag Lazić u 18:00 časova.

Na festivalu će se predstaviti 11 folklornih grupa iz Srbije, dvije iz Hrvatske i jedna iz Istočne Ilidže.

- Riječ je o novom folklornom festivalu u Istočnom Sarajevu, a planirano je da festival ima ciklični karakter i da se realizuje tri puta godišnje. Ideja je da se kroz ovaj oblik okupljanja promoviše narodno stvaralaštvo, razmjena kultura, ali i da se radi na promociji Grada Istočno Sarajevo, gradskih opština i naših turističkih kapaciteta -  saopšteno je iz Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža.

Organizatori festivala su JU Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža, Udruženje „Čuvari narodne tradicije“ Novi Sad, SKUD Boško Vujadin i Omladinsko udruženje „Aksiom“ iz Istočne Ilidže.

Na festivalu učestvuju: SKUD Boško Vujadin – Istočna Ilidža, BiH, KUD Nikola Tesla - Beograd, Srbija, KUD Stevan Mokranjac - Negotin, Srbija, KUD Anđeli -Jelasnica - Niška Banja, Srbija, KUD Prva Iskra - Barič- Beograd, Srbija, SKUD  Vaso Đurđević - Brsadin – Vukovar, Hrvatska, Društvo folklora Srbije - Zemun, Srbija, Folklorni ansambl Folklorika - Novi Sad, Srbija, Zajednica kulturno umjetničkih udruga - Zagreb, Hrvatska, CORDP  Novi put - Vrbas, Srbija i KUD Srpska tradicija - Beograd.                                        

 

Slika
Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra prekid električne energije u Istočnoj Ilidži Sutra prekid električne energije u Istočnoj Ilidži
Počela škola slikanja za djecu u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počela škola slikanja za djecu u Istočnoj Ilidži (FOTO)
U Istočnoj Ilidži odata počast Srbima poginulim u svim ratovima (FOTO) U Istočnoj Ilidži odata počast Srbima poginulim u svim ratovima (FOTO)
Najčitanije
 • Apel građanima u Istočnom Sarajevu: Čuvajte se zmija!
  10h 44m
  3
 • Priča o mrtvoj dragoj – Lenka Dunđerski i Laza Kostić
  15h 58m
  0
 • Sutra prekid električne energije u Istočnoj Ilidži
  6h 29m
  1
 • Brat ministra BiH Vojina Mijatovića nasmrt pretučen u Beogradu
  14h 47m
  0
 • Milica Borovčanin učenik generacije SŠC „Vasilije Ostroški“
  12h 26m
  4