Међународни фолклорни фестивал у Источној Илиџи

27.04.2022. 13:24
0
ИЗВОР: katera.news

Међународни фолклорни фестивал Источно Сарајево Фолк Фест 2022. одржаће се у петак, 29. априла, на шеталишту др Миодраг Лазић у 18:00 часова.

На фестивалу ће се представити 11 фолклорних група из Србије, двије из Хрватске и једна из Источне Илиџе.

- Ријеч је о новом фолклорном фестивалу у Источном Сарајеву, а планирано је да фестивал има циклични карактер и да се реализује три пута годишње. Идеја је да се кроз овај облик окупљања промовише народно стваралаштво, размјена култура, али и да се ради на промоцији Града Источно Сарајево, градских општина и наших туристичких капацитета -  саопштено је из Центра за културу и информисање Источна Илиџа.

Организатори фестивала су ЈУ Центар за културу и информисање Источна Илиџа, Удружење „Чувари народне традиције“ Нови Сад, СКУД Бошко Вујадин и Омладинско удружење „Аксиом“ из Источне Илиџе.

На фестивалу учествују: СКУД Бошко Вујадин – Источна Илиџа, БиХ, КУД Никола Тесла - Београд, Србија, КУД Стеван Мокрањац - Неготин, Србија, КУД Анђели -Јеласница - Нишка Бања, Србија, КУД Прва Искра - Барич- Београд, Србија, СКУД  Васо Ђурђевић - Брсадин – Вуковар, Хрватска, Друштво фолклора Србије - Земун, Србија, Фолклорни ансамбл Фолклорика - Нови Сад, Србија, Заједница културно умјетничких удруга - Загреб, Хрватска, ЦОРДП  Нови пут - Врбас, Србија и КУД Српска традиција - Београд.                                        

 

Слика
Коментари 0
Повезане вијести
Дјеца са Косова и Метохије не крију радост што су стигла у Источну Илиџу (ФОТО) Дјеца са Косова и Метохије не крију радост што су стигла у Источну Илиџу (ФОТО)
Дјеца са Косова и Метохије стижу у Источну Илиџу Дјеца са Косова и Метохије стижу у Источну Илиџу
Осамнаести свесрпски сабор културног стваралаштва отаџбине и расејања од 28. августа у Војковићима Осамнаести свесрпски сабор културног стваралаштва отаџбине и расејања од 28. августа у Вој...
Најчитаније
 • Метеоаларм издао упозорење за девет регија у БиХ
  11h 18m
  0
 • Одржана ванредна скупштина Џудо савеза Републике Српске: Живко Милијаш изабран за предсједника
  8h 26m
  1
 • Шта је Србији потребно да са два бода прође даље?
  9h 44m
  0
 • Најбржи начин да расхладите аутомобил који је био паркиран на сунцу
  10h 24m
  0
 • Сутра нестабилно са локалним пљусковима и грмљавином
  7h 38m
  0