Mijailović: Platili smo 150.000 evra za Kabokla, situacija je čista

11.01.2024. 19:45
0
IZVOR: nezavisne.com

Predsjednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović izjavio je danas u Beogradu da su "crno-beli" za brazilskog reprezentativca Bruna Kabokla platili obeštećenje od 150.000 evra.

Košarkaški klub Venecija saopštio je ranije danas da je Arbitražni sud Serije A prihvatio žalbu protiv Kabokla, koji je, kako tvrdi italijanski tim, odbio da poštuje svoje ugovorne obaveze.

Kaboklo je početkom novembra prošle godine potpisao ugovor sa Partizanom. "Crno-beli" su tada dobili dozvolu FIBA da potpišu ugovor sa brazilskim reprezentativcem.

Kaboklo je drugi dio prošle sezone igrao za Ulm, a potom je krajem juna 2023. potpisao ugovor sa Venecijom. Brazilac poslije dobrih igara na Svjetskom prvenstvu nije želio da se priključi italijanskom klubu, a onda je u novembru prošle godine potpisao ugovor sa Partizanom.

Agencija koja zastupa brazilskog košarkaša je saopštila tada da Kaboklo nije imao potpisan ugovor, već predugovor sa Venecijom i da nije bilo nikakvih prepreka ka njegovom prelasku u Partizan poslije odluke FIBA.

- Partizan je po odluci FIBA platio obeštećenje od 150.000 evra i za igrača dobio LOC (letter of clearence) bez kojeg on ne bi ni mogao da bude registrovan. Samim tim, situacija je čista i na nju ne može da utiče nikakva odluka arbitraže koja za ovaj slučaj nije ni nadležna - izjavio je Mijailović sa Mocartsport.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obradović nakon Budućnosti: Zasluženo smo pobedili Obradović nakon Budućnosti: Zasluženo smo pobedili
Obradović potpisao novi ugovor Obradović potpisao novi ugovor
ABA: Igokea bez majstorice, Partizan u polufinalu ABA: Igokea bez majstorice, Partizan u polufinalu
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    18h 8m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    19h 41m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    16h 7m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    18h 20m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    8h 49m
    3