Milica Borovčanin pobjednik literarnog konkursa “Duhovnost i savremeni čovjek”

17.08.2022. 09:18
0
IZVOR: rogatica.ba

Udruženje žena “Snop” iz Gučeva i ove godine je u okviru “Preobraženjskih dana” organizovalo literarni konkurs. Tema ovogodišnjeg konkursa bila je “Duhovnost i savremeni čovjek”. Na konkurs je pristiglo 13 radova iz Rogatice i susjednih opština.

Prema odluci žirija, prvo mjesto pripalo je Milici Borovčanin iz Sokoca, a drugo i treće Dajani Pajić i Nikoli Spajiću iz Rogatice.

Komisiju za izbor najboljih radova činili su: jerej Dragan Jović – paroh borički, Jovica Vasović – magistar srpskog jezika i književnosti, Nada Radulović – diplomirani bibliotekar i komparativista i Slađana Ujić – predsjednica Udruženja žena “Snop” Gučevo.

– U odabiru pobjedničkih radova vodilo se računa o različitim kriterijumima i aspektima. Pobjednički radovi izdvojili su se po stilu pisanja, ličnom pečatu i kompoziciji, ali i konciznosti u kazivanju suštine duhovnosti po pravoslavnom učenju – saopšteno je iz komisije.

Nagrađeni autori su svoje radove pročitali sinoć u okviru “Duhovne večeri”, a novčane nagrade im je uručila Jelena Karadžić, zamjenica načelnika opštine Rogatica. Njihovi radovi naknadno će biti objavljeni na zvaničnoj internet stranici Opštine Rogatica www.rogatica.ba.

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: rogatica.ba

Komentari 0
Povezane vijesti
Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
Pomoć drugima životna misija Rogatičanke Dragane Delić Pomoć drugima životna misija Rogatičanke Dragane Delić
Prekid električne energije u Istočnom Novom Sarajevu, Rogatici i Foči Prekid električne energije u Istočnom Novom Sarajevu, Rogatici i Foči
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    14h 36m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    5h 34m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    14h 0m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    12h 15m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    13h 54m
    0