Милица Боровчанин побједник литерарног конкурса “Духовност и савремени човјек”

17.08.2022. 09:18
0
ИЗВОР: rogatica.ba

Удружење жена “Сноп” из Гучева и ове године је у оквиру “Преображењских дана” организовало литерарни конкурс. Тема овогодишњег конкурса била је “Духовност и савремени човјек”. На конкурс је пристигло 13 радова из Рогатице и сусједних општина.

Према одлуци жирија, прво мјесто припало је Милици Боровчанин из Сокоца, а друго и треће Дајани Пајић и Николи Спајићу из Рогатице.

Комисију за избор најбољих радова чинили су: јереј Драган Јовић – парох борички, Јовица Васовић – магистар српског језика и књижевности, Нада Радуловић – дипломирани библиотекар и компаративиста и Слађана Ујић – предсједница Удружења жена “Сноп” Гучево.

– У одабиру побједничких радова водило се рачуна o различитим критеријумима и аспектима. Побједнички радови издвојили су се по стилу писања, личном печату и композицији, али и концизности у казивању суштине духовности по православном учењу – саопштено је из комисије.

Награђени аутори су своје радове прочитали синоћ у оквиру “Духовне вечери”, а новчане награде им је уручила Јелена Караџић, замјеница начелника општине Рогатица. Њихови радови накнадно ће бити објављени на званичној интернет страници Општине Рогатица www.rogatica.ba.

  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: rogatica.ba

Коментари 0
Повезане вијести
Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    7h 31m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    21h 45m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    19h 52m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    18h 40m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    5h 7m
    0