Miličević: „SDS će biti operativnija, brža i energičnija stranka“

11.12.2022. 19:05
0
IZVOR: katera.news

Milan Miličević, v.d. predsjednika SDS, rekao je da je skupština Srpske demokratske stranke danas usvojila izmjene Statuta SDS-a koje definišu da stranka bude mnogo operativnija, brža, energičnija, kao i izmjene kojima je pojednostavljena struktura stranke.

Miličević je, u obraćanju novinarima nakon zasjedanja Skupštine SDS-a, objasnio da će izmjene Statuta omogućiti da stranka postane operativnija na terenu.

- Formiraju se operativni štabovi na nivou Predsjedništva SDS-a, na nivou opština i gradova koje će činiti operativci koji poznaju svakog čovjeka i svaki mjesni odbor. Takvi timovi postaju izborni štabovi u vrijeme izborne kampanje - pojasnio je Miličević.

On je rekao da je, između ostalog, Skupština SDS-a danas usvojila i jedan od ranijih zahtjeva Aktiva žena SDS-a da 40 odsto žena bude u svim organima stranke, gdje god je to moguće.

Osim toga, Miličević dodaje da je Skupština SDS-a prihvatila ostavke bivšeg predsjednika SDS-a Mirka Šarovića i Predsjedništva SDS-a koji su dali ostavke.

- Tako je potvrđeno ono što je Glavni odbor učinio 26. novembra u Banjaluci, a to je da je v.d. Predsjedništva tim koji sam ja predložio, i da su oni ti sa kojima će SDS krenuti u unutarstranačke izbore i koji će voditi stranku u političkom radu - rekao je Miličević.

Navodi da je izmjenama Statuta SDS-a sada predviđeno da stranaka ima tri potpredsjednika i da će SDS imati mnogo efikasniju strukturu Predsjedništva SDS-a.

- Za razliku od ranijeg perioda kada je predsjednik stranke predlagao sve članove Predsjedništva SDS-a sada po automatizmu u Predsjedništvo ulazi predsjednica Aktiva žena SDS-a, Mladih SDS-a, predsjednik Glavnog odbora i tri potpredsjednika stranke koje biraju regionalni odbori, a to su izborne jedince za nivo Parlamenta BiH. Dakle sedam direktno ulazi u Predsjedništvo SDS-a, a ostalih osam predlaže predsjednik stranke i daje to na usvajanje Glavnom odboru SDS-a - pojasnio je Miličević i dodao:

- Smatram da će Statut sa ovim izmjenama biti odlična podloga za provođene unutarstranačkih izbora čiji se završetak očekuje u maju kada ćemo imati izbornu skupštinu SDS-a u novom sazivu gdje će biti izabran predsjednik SDS-a, Glavni odbor, a kasnije i drugi organi stranke.

Miličević je izrazio očekivanje da će se pozitivna atmosfera sa Skupštine SDS-a prenijeti na teren i ljude u mjesnim odborima.

- To će dati novi kvalitet, novu energiju i nove ljude uz uvažavanje ljudi koji su iz kategorije osnivača stranke koji će takođe u organima stranke imati svoje zapaženo mjesto - rekao je Miličević.

Poručuje da je SDS-u potreban direktniji i blizak kontakt, ne samo sa svojim članstvom, nego i sa biračima.

- Smatram da se u prethodnom periodu, koji je trajao malo duže, stranka zatvorila u uske okvire i da tu nije bilo dobre komunikacije između članstva i birača sa SDS-om. Naši programski ciljevi su jednaki, ali način na koji ćemo ih ostvarivati mora da se mijenja i moramo da se približimo biračima na terenu - rekao je Miličević.

 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika

 

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
Milan Petrović iz SDS-a kandidat za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petrović iz SDS-a kandidat za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske
Predsjedništvo SDS: Opštine i gradovi neće milost i mrvice već ono što im pripada Predsjedništvo SDS: Opštine i gradovi neće milost i mrvice već ono što im pripada
Božović: Predsjednica GIK-a javno glasala za opoziv i pokazala da nije nezavisna u radu Božović: Predsjednica GIK-a javno glasala za opoziv i pokazala da nije nezavisna u radu
Najčitanije
 • Počela isplata godišnjeg boračkog dodatka
  22h 36m
  3
 • Položen kamen temeljac za izgradnju zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo
  21h 31m
  5
 • Milan Savić predsjednik Studentskog parlamenta
  18h 49m
  4
 • Zbog udesa obustavljen saobraćaj na putu Zvornik-Vlasenica
  18h 39m
  0
 • Ambasador SAD u BiH u posjeti opštini Istočna Ilidža
  15h 46m
  0