Миличевић: „СДС ће бити оперативнија, бржа и енергичнија странка“

11.12.2022. 19:05
0
ИЗВОР: katera.news

Милан Миличевић, в.д. предсједника СДС, рекао је да је скупштинa Српске демократске странке данас усвојила измјене Статута СДС-а које дефинишу да странка буде много оперативнија, бржа, енергичнија, као и измјене којима је поједностављена структура странке.

Миличевић је, у обраћању новинарима након засједања Скупштине СДС-а, објаснио да ће измјене Статута омогућити да странка постане оперативнија на терену.

- Формирају се оперативни штабови на нивоу Предсједништва СДС-а, на нивоу општина и градова које ће чинити оперативци који познају сваког човјека и сваки мјесни одбор. Такви тимови постају изборни штабови у вријеме изборне кампање - појаснио је Миличевић.

Он је рекао да је, између осталог, Скупштина СДС-а данас усвојила и један од ранијих захтјева Актива жена СДС-а да 40 одсто жена буде у свим органима странке, гдје год је то могуће.

Осим тога, Миличевић додаје да је Скупштина СДС-а прихватила оставке бившег предсједника СДС-а Мирка Шаровића и Предсједништва СДС-а који су дали оставке.

- Тако је потврђено оно што је Главни одбор учинио 26. новембра у Бањалуци, а то је да је в.д. Предсједништва тим који сам ја предложио, и да су они ти са којима ће СДС кренути у унутарстраначке изборе и који ће водити странку у политичком раду - рекао је Миличевић.

Наводи да је измјенама Статута СДС-а сада предвиђено да странака има три потпредсједника и да ће СДС имати много ефикаснију структуру Предсједништва СДС-а.

- За разлику од ранијег периода када је предсједник странке предлагао све чланове Предсједништва СДС-а сада по аутоматизму у Предсједништво улази предсједница Актива жена СДС-а, Младих СДС-а, предсједник Главног одбора и три потпредсједника странке које бирају регионални одбори, а то су изборне јединце за ниво Парламента БиХ. Дакле седам директно улази у Предсједништво СДС-а, а осталих осам предлаже предсједник странке и даје то на усвајање Главном одбору СДС-а - појаснио је Миличевић и додао:

- Сматрам да ће Статут са овим измјенама бити одлична подлога за провођене унутарстраначких избора чији се завршетак очекује у мају када ћемо имати изборну скупштину СДС-а у новом сазиву гдје ће бити изабран предсједник СДС-а, Главни одбор, а касније и други органи странке.

Миличевић је изразио очекивање да ће се позитивна атмосфера са Скупштине СДС-а пренијети на терен и људе у мјесним одборима.

- То ће дати нови квалитет, нову енергију и нове људе уз уважавање људи који су из категорије оснивача странке који ће такође у органима странке имати своје запажено мјесто - рекао је Миличевић.

Поручује да је СДС-у потребан директнији и близак контакт, не само са својим чланством, него и са бирачима.

- Сматрам да се у претходном периоду, који је трајао мало дуже, странка затворила у уске оквире и да ту није било добре комуникације између чланства и бирача са СДС-ом. Наши програмски циљеви су једнаки, али начин на који ћемо их остваривати мора да се мијења и морамо да се приближимо бирачима на терену - рекао је Миличевић.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

 

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО) Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО)
Сутра слава СДС-а у Источној Илиџи Сутра слава СДС-а у Источној Илиџи
Општински одбор и замјеник начелника Калиновика прешао у СДС Општински одбор и замјеник начелника Калиновика прешао у СДС
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 44m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 43m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 19m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 40m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 23m
    9