Миличевић: „СДС ће бити оперативнија, бржа и енергичнија странка“

11.12.2022. 19:05
0
ИЗВОР: katera.news

Милан Миличевић, в.д. предсједника СДС, рекао је да је скупштинa Српске демократске странке данас усвојила измјене Статута СДС-а које дефинишу да странка буде много оперативнија, бржа, енергичнија, као и измјене којима је поједностављена структура странке.

Миличевић је, у обраћању новинарима након засједања Скупштине СДС-а, објаснио да ће измјене Статута омогућити да странка постане оперативнија на терену.

- Формирају се оперативни штабови на нивоу Предсједништва СДС-а, на нивоу општина и градова које ће чинити оперативци који познају сваког човјека и сваки мјесни одбор. Такви тимови постају изборни штабови у вријеме изборне кампање - појаснио је Миличевић.

Он је рекао да је, између осталог, Скупштина СДС-а данас усвојила и један од ранијих захтјева Актива жена СДС-а да 40 одсто жена буде у свим органима странке, гдје год је то могуће.

Осим тога, Миличевић додаје да је Скупштина СДС-а прихватила оставке бившег предсједника СДС-а Мирка Шаровића и Предсједништва СДС-а који су дали оставке.

- Тако је потврђено оно што је Главни одбор учинио 26. новембра у Бањалуци, а то је да је в.д. Предсједништва тим који сам ја предложио, и да су они ти са којима ће СДС кренути у унутарстраначке изборе и који ће водити странку у политичком раду - рекао је Миличевић.

Наводи да је измјенама Статута СДС-а сада предвиђено да странака има три потпредсједника и да ће СДС имати много ефикаснију структуру Предсједништва СДС-а.

- За разлику од ранијег периода када је предсједник странке предлагао све чланове Предсједништва СДС-а сада по аутоматизму у Предсједништво улази предсједница Актива жена СДС-а, Младих СДС-а, предсједник Главног одбора и три потпредсједника странке које бирају регионални одбори, а то су изборне јединце за ниво Парламента БиХ. Дакле седам директно улази у Предсједништво СДС-а, а осталих осам предлаже предсједник странке и даје то на усвајање Главном одбору СДС-а - појаснио је Миличевић и додао:

- Сматрам да ће Статут са овим измјенама бити одлична подлога за провођене унутарстраначких избора чији се завршетак очекује у мају када ћемо имати изборну скупштину СДС-а у новом сазиву гдје ће бити изабран предсједник СДС-а, Главни одбор, а касније и други органи странке.

Миличевић је изразио очекивање да ће се позитивна атмосфера са Скупштине СДС-а пренијети на терен и људе у мјесним одборима.

- То ће дати нови квалитет, нову енергију и нове људе уз уважавање људи који су из категорије оснивача странке који ће такође у органима странке имати своје запажено мјесто - рекао је Миличевић.

Поручује да је СДС-у потребан директнији и близак контакт, не само са својим чланством, него и са бирачима.

- Сматрам да се у претходном периоду, који је трајао мало дуже, странка затворила у уске оквире и да ту није било добре комуникације између чланства и бирача са СДС-ом. Наши програмски циљеви су једнаки, али начин на који ћемо их остваривати мора да се мијења и морамо да се приближимо бирачима на терену - рекао је Миличевић.

 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика

 

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Божовић: Предсједница ГИК-а јавно гласала за опозив и показала да није независна у раду Божовић: Предсједница ГИК-а јавно гласала за опозив и показала да није независна у раду
СДС од данас користи нови интернетски домен СДС од данас користи нови интернетски домен
СДС ускоро предлаже свог потпредсједника Народне скупштине СДС ускоро предлаже свог потпредсједника Народне скупштине
Најчитаније
 • Сокочанин ухапшен због убиства у покушају
  21h 48m
  0
 • Посни медењаци
  22h 40m
  0
 • Колико младенце у Српској данас кошта просјечна свадба
  20h 55m
  4
 • Дјечак на вјечној стражи: Прича о Споменку Гостићу и бесмислу рата
  17h 34m
  3
 • Три лица ушла у обиљежено минско поље, једно погинуло
  13h 1m
  1