Milivoje Mačar danas vozio paralel slalom trku u Finskoj

23.03.2022. 19:52
0
IZVOR: sportdc.net

Bosanskohercegovački skijaš, jedini predstavnik u alpskom skijanju na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF), Milivoje Mačar iz Pala, zauzeo je danas 57. mjesto u kvalifikacijama u paralel slalomu.

Mačar je u zbiru dvije vožnje prošao za 40.47 sekundi, što je bilo na kraju dovoljno za 57. mjesto od ukupno 79 skijaša prijavljenih za start.

U zbiru, to je bilo pet sekundi od zlatnog Austrijanca, Jakuba Grebera, Još Breten Herland je opet uzeo medalju, srebrnu, a bronzani je završio Edoardo Sarako iz Italije.

Nastup u ovakvom takmičenju, koje nije često za naše skijaše, veliko je iskustvo.

Bh. klizačica Zara Husedžinović, večeras nastupa u kratkom programu, dok će sutra na borilište ponovo nordijci, Miloš Stević i Sara Plakalović u sprintu, te Zara Husedžinović u slobodnom programu klizačica.

Komentari 0
Povezane vijesti
Potvrđena optužnica protiv dva muškarca zbog nanošenja tjelesnih povreda u Palama Potvrđena optužnica protiv dva muškarca zbog nanošenja tjelesnih povreda u Palama
Počinju "Dani ruskog filma za djecu" u Palama Počinju "Dani ruskog filma za djecu" u Palama
Tokom jednočasovne obustave saobraćaja mališani kredama crtali po putu (FOTO) Tokom jednočasovne obustave saobraćaja mališani kredama crtali po putu (FOTO)
Najčitanije
 • Havana - torta nad tortama
  6h 26m
  1
 • Gorio automobil u Istočnoj Ilidži
  7h 1m
  0
 • Uhapšeni prilikom primopredaje četiri kilograma kokaina
  18h 2m
  0
 • Aleksandri Ilić potrebna pomoć da ode na banjsko liječenje
  19h 9m
  0
 • U Planinarskom društvu "Glasinac" još jedan osposobljen vodič
  23h 32m
  0