Miljacka u Palama još uvijek unutar korita (FOTO+VIDEO)

05.11.2021. 14:02
1
IZVOR: Katera

Paljanska Miljacka od izvora u Gornjim Palama do naselja Stanica još uvijek se nalazi unutar korita, ali ukoliko kiša nastavi padati, na pojedinim dijelovima bi mogla da se izlije na površinu.

Najkritičnije je na pojedinim dijelovima od izvora u Gornjim Palama ka centru grada, te je zbog oštećenja na jednom manjem mostu kod nekadašnjeg "Famosa-Koran" došlo do prekida i zabrane saobraćaja na ovoj dionici, jer most nije uslovan za prelazak.

Radnici preduzeća "Komunalno" i "Vodovod i kanalizacija" nalaze se na terenu gdje vrše sanacije i popravke raznih oštećenja na kanalizacionoj, vodovodnoj mreži, kao i na čišćenju priključnih kanala i uklanjanju krupnog kamenja i granja na dijelovima oko mostova.

Slika

Foto: Katera

Na području Vrhprače došlo je do urušavanja regionalnog puta Podgrab - Jahorina na više mjesta, te se saobraćaj na ovoj dionici odvija jednom kolovoznom trakom i vozačima se skreće pažnja da vožnju prilagode uslovima puta.

Takođe, vozačima se skreće pažnja na pojavu odrona i velikih količina vode na dionicima regionalnih puteva Pale - Trijangla - Jahorina, gdje je došlo do izlivanja riječice Bistrica, kao i na dionicu Pale - Trijangla - Jasik, gdje je došlo do obrušavanja kamenja i zemlje na kolovoz.

Podsjećamo, na teritoriji opštine Pale, kao i Istočne Ilidže i Trnova proglašeno je vanredno stanje zbog nezapamćenih poplava.

Video: Katera

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Prostak 05.11.2021. 16:08
    Pošto su naše mudre glavice u budžetu odvojile nema za šta i za koga nisu, samo nisu za narod i građane, mene interesuje koliko su namjenili novaca za sanaciju štete koju nanose nepredvidive ečementarne nepogode? Zaista, nije ironija. Ako neko zna, ili ako Katera sazna, molio bih da se to objavi.
Povezane vijesti
Sjećanje na katastrofalne poplave koje su pogodile Srpsku, Srbiju i FBiH Sjećanje na katastrofalne poplave koje su pogodile Srpsku, Srbiju i FBiH
U poplavama poginulo najmanje 50 ljudi U poplavama poginulo najmanje 50 ljudi
Za obnovu kuća oštećenih u nevremenu izdvojeno 544 miliona dolara Za obnovu kuća oštećenih u nevremenu izdvojeno 544 miliona dolara
Najčitanije
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    26m
    1
  • U toku uviđaj u stanu gdje su pronađena tijela žene i dvoje djece
    14h 27m
    0
  • Maturantima po 100 KM od Opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    18h 49m
    4
  • Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
    19h 14m
    0
  • Luka Gligorić učenik generacije Srednje škole „28. juni“
    17h 4m
    1