Миљацка у Палама још увијек унутар корита (ФОТО+ВИДЕО)

05.11.2021. 14:02
1
ИЗВОР: Катера

Паљанска Миљацка од извора у Горњим Палама до насеља Станица још увијек се налази унутар корита, али уколико киша настави падати, на појединим дијеловима би могла да се излије на површину.

Најкритичније је на појединим дијеловима од извора у Горњим Палама ка центру града, те је због оштећења на једном мањем мосту код некадашњег "Фамоса-Коран" дошло до прекида и забране саобраћаја на овој дионици, јер мост није услован за прелазак.

Радници предузећа "Комунално" и "Водовод и канализација" налазе се на терену гдје врше санације и поправке разних оштећења на канализационој, водоводној мрежи, као и на чишћењу прикључних канала и уклањању крупног камења и грања на дијеловима око мостова.

Слика

Фото: Катера

На подручју Врхпраче дошло је до урушавања регионалног пута Подграб - Јахорина на више мјеста, те се саобраћај на овој дионици одвија једном коловозном траком и возачима се скреће пажња да вожњу прилагоде условима пута.

Такође, возачима се скреће пажња на појаву одрона и великих количина воде на дионицима регионалних путева Пале - Тријангла - Јахорина, гдје је дошло до изливања ријечице Бистрица, као и на дионицу Пале - Тријангла - Јасик, гдје је дошло до обрушавања камења и земље на коловоз.

Подсјећамо, на територији општине Пале, као и Источне Илиџе и Трнова проглашено је ванредно стање због незапамћених поплава.

Видео: Катера

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Prostak 05.11.2021. 16:08
    Pošto su naše mudre glavice u budžetu odvojile nema za šta i za koga nisu, samo nisu za narod i građane, mene interesuje koliko su namjenili novaca za sanaciju štete koju nanose nepredvidive ečementarne nepogode? Zaista, nije ironija. Ako neko zna, ili ako Katera sazna, molio bih da se to objavi.
Повезане вијести
За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Најчитаније
  • Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
    21h 48m
    3
  • Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
    23h 26m
    0
  • Наоружани нападачи усред дана убили мисицу Еквадора
    19h 34m
    0
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    16h 41m
    0
  • Оперисан Срђан Ђоковић
    19h 39m
    0