Mirko Šarović: Odluka je bila jednoglasna

10.03.2020. 18:34
0
IZVOR: Katera

Na današnjoj sjednici Predsjedništva SDS, održanoj u Istočnom Sarajevu, odlučeno je da gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić više neće biti član stranke, kao i to da će gradski odbor Bijeljine biti raspušten.

Predsjednik SDS Mirko Šarović, ispred Predsjedništva, istakao je da je odluka bila jednoglasna, te da su je temeljili na tome što član Predsjedništva SDS Mićo Mićić, i pored jasnog stava na posljednjoj sjednici Predsjedništva Srpske demokratske stranke, nije prihvatio odluku da je sporazum sa SNSD, koji je on potpisao, neprihvatljiv i na taj način je postupao suprotno statutu SDS.

Slika

- Na sjednici Predsjedništva, održanoj 14. febuara ove godine, smo tražili od svih naših lokalnih, opštinskih i gradskih organizacija da se ne potpisuju bilo kakvi koalicioni sporazumi dok rukovodstvo Srpske demokratske stranke ne obavi konsultacije. Mimo toga, i mimo znanja SDS, gospodin Mićić je dostavio sporazum Izvršnom komitetu SNSD, koji je o njemu raspravljao. Ocjena Predsjedništva je da je takvo postupanje neprihvatljivo i suprotno statutu SDS - rekao je predsjednik SDS.

Šarović je rekao da je Predsjedništvo konstatovalo da je cijeli ovaj negativni proces nanio štetu SDS i da bi dalje odugovlačenje ovog procesa urušavalo kredibilitet i autoritet organa SDS.

Slika

On je dodao da se mora zaustaviti negativni trend i krenuti sa onim snagama koje prihvataju odluke organa i tijela SDS.

- Mi ćemo svojim djelovanjem, pažnjivo birajući trenutak, učiniti sve da saniramo ovu sitaciju i da konsolidujemo SDS. U tom smislu dva člana Predsjedništva će raditi na saniranju ovog stanja i konsolidacije naše organizacije u Bijeljini - naglasio je Šarović.

On je istakao da je sve ovo jedan opaki napad SNSD na SDS.

- Naša organizacija u Bijeljini, i njen predsjednik, samo je trebala poslužiti kao sredstvo da se udari na SDS. Mi se tome moramo suprotstaviti. Ova organizacija, ukoliko želi da bude ključna opoziciona stranka, a sutra možda i vlast, mora da nađe način da se suprotstavi onima koji su danas na vlasti u Republici Srpskoj. Ne može se praviti sporazum koji je suprotan politici SDS, to mora da zna svaka opštinska i gradska organizacija. Projekti o kojima se govori su samo paravan za opaku politiku koja je kreirana od strane SNSD, kako bi se urušila naša organizacija i kako bi se zagospodarilo sa SDS, na način da se promoviše dobri i loši SDS - zaključio je Šarović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Miličević: Djelimično riješen problem finansiranja stranke Miličević: Djelimično riješen problem finansiranja stranke
Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
Miličević: Riješili smo problem ličnih primanja naših zaposlenih u SDS-u Miličević: Riješili smo problem ličnih primanja naših zaposlenih u SDS-u
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    21h 9m
    9
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    12h 4m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    21h 15m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    21h 23m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    13h 30m
    0